Sedma Noć muzeja u Lovačkom muzeju u Zagrebu

Napisao  Srijeda, 01 Veljača 2012 02:46

noc-muzeja-2012-studenti.jpg„Bila je to noć puna  šumskih čarolija kroz koju su protutnjali jeleni, srne, divlje svinje, a i pokoji lav" - slikovito nam je opisao  Marijan Lekić, voditelj Lovačkog muzeja u Zagrebu kojeg je 27. siječnja 2012. od 18 do jedan sat iza ponoći posjetilo oko 2000 ljubitelja prirode. - Prvi posjetitelji bili su Milan Klasić iz  Dubrave sa sinovima Štefanom (16), Josipom (14) i  Antoniom (15) te Sara Ladika, a učenik Mihael Milavić iz zagrebačke Osnovne škole „Petar Zrinski" koji je   prvi  nacrtao svoj doživljaj muzeja s drvenim bojicama: orla, pauna i zmiju te crtež  poklonio  muzeju, koji je i inače stvoren donacijama lovaca i ljubitelja prirode.
 „Noći muzeja", kulturnu manifestaciju  koju je već sedmu godinu zaredom uspješno organizira Hrvatsko muzejsko društvo odvijala se  u 72 gradova  i na 170 mjesta, a  u Zagrebu ju je simbolično  otvorila ministrica kulture Andrea Zlatar Violić te je i na taj način pokazala kako  resorno ministarstvo visoko cijeni muzejsku djelatnost. 

„Bila je to noć puna  šumskih čarolija kroz koju su protutnjali jeleni, srne, divlje svinje, a i pokoji lav" - slikovito nam je opisao  Marijan Lekić, voditelj Lovačkog muzeja u Zagrebu kojeg je 27. siječnja 2012. od 18 do jedan sat iza ponoći posjetilo oko 2000 ljubitelja prirode. - Prvi posjetitelji bili su Milan Klasić iz  Dubrave sa sinovima Štefanom (16), Josipom (14) i  Antoniom (15) te Sara Ladika, a učenik Mihael Milavić iz zagrebačke Osnovne škole „Petar Zrinski" koji je   prvi  nacrtao svoj doživljaj muzeja s drvenim bojicama: orla, pauna i zmiju te crtež  poklonio  muzeju, koji je i inače stvoren donacijama lovaca i ljubitelja prirode.

 

noc-muzeja-2012-studenti.jpg
Studenti Lovstva Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na Noći muzeja

Lovacki-muzej-005.jpg
Lovacki-muzej-010.jpg
Lovacki-muzej-012.jpg
 
Lovacki-muzej-008.jpg
 


 „Noći muzeja", kulturnu manifestaciju  koju je već sedmu godinu zaredom uspješno organizira Hrvatsko muzejsko društvo odvijala se  u 72 gradova  i na 170 mjesta, a  u Zagrebu ju je simbolično  otvorila ministrica kulture Andrea Zlatar Violić te je i na taj način pokazala kako  resorno ministarstvo visoko cijeni muzejsku djelatnost.
„Za Lovački muzej je ova manifestacija osobito važna jer se tako  i ostali građani, osobito mladi, a  ne samo lovci, bolje upoznaju sa zadaćom lova u očuvanju prirodne i kulturne baštine koja se ovdje zrcali kroz  130. godišnju hrvatsku  lovačku tradiciju - rekao nam je kustos Marijan Lekić podsjećajući kako je Muzej osnovan prije 63 godine, a i  njemu je stalan postav zbirki trofeja divljači, lovačkog oružja, fosilnih nalaza, jaja, dermopreparata divljači, zvijeri  i ptica, lovačkih odličja i značaka, te povijest lovačkog tiska kao i najnovija zbirka dermopreparata divljači, zvijeri i gmazova iz Afrike, Azije i Amerike, donacija  Ignaca  Jurkovića - Naceka  i Marijana Kraljevića Kinga.   

 

 Lovački muzej je smješten na Tuškancu  u Vili Wohmultu u  Nazorovoj ulici br. 63  (gdje je i sjedište Hrvatskog lovačkog saveza)  koju je nedavno  „Gobus" proglasio jednom od 10 najljepših vila u Hrvatskoj ( djelo je arhtiekata Pollaka i Bornstajna, koji su je  gradili  od 1925 do 1927. godine). Do njega vozi autobus ZET-a s Britanskog trga, a silazi se na trećoj  stanici.  Pješice s dolazi za  desetak minuta kroz Park Tuškanac ili Kovačićevom ulicom iz Ilice korz Dežmanov prolaz. Za posjetitelje je osiguran besplatan parking u dvorištu muzeja.
Lovački muzej je otvoren utorkom i četvrtkom od 12. do 17  sati, srijedom, petkom i subotom od 8 do13 sati, a za grupne posjete prema dogvoru. Sve obavijesti  na tel.: 01 / 48 34 557 ili 099 / 60 60 613 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Cijena ulaznica je 20 kn, a za djecu, učenike i studente 10 kn. 
Zadnja izmjena Petak, 02 Ožujak 2012 00:45
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023