Tomislav Cvar sokolar iz Petrinje na godišnjoj skupštini International association for falconry IAF

Napisao  Petak, 23 Studeni 2012 18:25

Novi predsjednik IAF-a Južnoafrikanac Adrian LombardVIJESTI IZ SOKOLARSTVA - Od ponedjeljka 19. studenog do petka 23. studenog u Kearney, Nebraska, održava se godišnja skupština International association for falconry IAF. Sokolarstvo Petrinja ima svoga delegata u punopravnom članstvu (predsjednik Udruge Tomislav Cvar). Tokom trajanja skupštine biralo se novo vodstvo te je na čelo sjeo Južnoafrikanac Adrian Lombard , dok je za podpredsjednika europske regije izglasan njemac Tom Richter. Amerikanci su se dokazali kao vrsni domaćini koji su goste iz cjelog svijeta njih 350 obasuli brojnim sokolarskim aktivnostima (lov na kuniće, lov prerijske kokoši, traping...), te darovima i suvenirima.

VIJESTI IZ SOKOLARSTVA - Od ponedjeljka 19. studenog do petka 23. studenog u Kearney, Nebraska, održava se godišnja skupština International association for falconry IAF. Sokolarstvo Petrinja ima svoga delegata u punopravnom članstvu (predsjednik Udruge Tomislav Cvar).

Tokom trajanja skuupštine biralo se novo vodstvo te je na čelo sjeo Južnoafrikanac Adrian Lombard , dok je za podpredsjednika europske regije izglasan njemac Tom Richter.

IAF skupna fotografija

Amerikanci su se dokazali kao vrsni domaćini koji su goste iz cjelog svijeta njih 350 obasuli brojnim sokolarskim aktivnostima (lov na kuniće, lov prerijske kokoši, traping...), te darovima i suvenirima. Pošto je u tom terminu bio i dan zahvalnosti održan je i svečani ručak kojeg su svi hvalili.U petak navečer održava se i zaključni sastanak uz svečani domijenak.Hrvatsko sokolarstvo i ovog je puta primilo velike zahvale za promicanje drevne lovne discipline. No kroz izlaganja i rasprave na površinu su izašli specifični problemi krvatske sadašnjosti. Ponajprije neinformiranost i neprihvačanje na lokalnoj razini.

Predsjednik-Sokolarstva-Petrinja-Tomislav-Cvar-predstavljao-je-Hrvatsku-i-Sloveniju

Dobre vijesti su da je priključivanje Hrvatskog sokolarstva na Unesco-voj listi nematerijalne baštine predviđeno za ožujak 2013. Nakon Austrije i Mađarske koje će to priznanje dobiti u prosincu 2012. Hrvatska će na listu ući sa Pakistanom koji ima jednu od najjačih tradicija u svijetu ali zanimljivo, prije Nizozemske za koju nije definiran termin.

Novo-i-staro-vodstvo

Sa-predstavnicima-Italije

 

Više fotografija: www.falconryforum.co.uk

Tomislav Cvar
President of the Falconry Petrinja - Society for the protection of the birds of prey and falconry
CIC  Commission for falconry delegate
Croatian delegate at IAF
IUCN SSC member
Zadnja izmjena Petak, 23 Studeni 2012 21:35
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023