Kako prosušiti čizme na terenu

Napisao/la  Nedjelja, 23 Veljača 2014 00:09

Hodanje s mokrim čizmama po šumama i poljima nije nimalo ugodno – tu se svi slažu. U nastavku donosimo par savjeta  o tome kako si pomoći ako čizme nisu skroz-naskroz natopljene, a nalazite se daleko od lovačke kuće ili doma. Maknite uložak, a u unutrašnjost čizme nagurajte što više suhih trava i suhog lišća da upiju vlagu. Ako ložite vatru u blizinu stavite kamenje se ugrije (nikada ne uzimajte rječno kamenje jer bi moglo eksplodirati ako se jako ugrije). Čizme i uloške stavite blizu vatre - ali ne preblizu da koža ne popuca.

Hodanje s mokrim čizmama po šumama i poljima nije nimalo ugodno – tu se svi slažu. U nastavku donosimo par savjeta  o tome kako si pomoći ako čizme nisu skroz-naskroz natopljene, a nalazite se daleko od lovačke kuće ili doma.

  • Maknite uložak, a u unutrašnjost čizme nagurajte što više suhih trava i suhog lišća da upiju vlagu. Kada upiju, maknite i natrpajte novog materijala dok se unutrašnjost ne prosuši što je više moguće.
  • Ako ložite vatru, u blizinu stavite kamenje da se ugrije (nikada ne uzimajte rječno kamenje jer bi moglo eksplodirati ako se jako ugrije). Kada je kamenje toplo, stavite ga u čarapu pa u čizmu. Pripazite na temperaturu kamenja da se ne ošteti materijal čizama.
  • Iz uložaka iscijedite vodu pomoću suhe trave i lišća a onda ih stavite između slojeva dodatne odjeće ili  u vreću za spavanje.
Field & Stream
Zadnja izmjena Nedjelja, 07 Prosinac 2014 12:43
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023