Održana izborno - izvještajna skupština Lovačkog saveza Karlovačke županije

Napisao/la 
HLS
Nedjelja, 10 Svibanj 2015 13:49

Novi mandat za starog predsjednika

Jednoglasnom odlukom dosadašnji predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić ostaje na toj dužnosti još četiri godine. To su odlučili predsjednici lovačkih društava i udruga na redovnoj izborno-izvještajnoj Skupštini Lovačkog saveza Karlovačke županije, koja je održana u restoranu “Lovački rog”. Vinko Pavlić kazao je da se nastavlja rad i da su pred lovcima novi zadaci.

Upoznao je skupštinare sa aktivnostima u proteklom razdoblju te planom i programom za predstojeće razdoblje. Između ostalog vrijedilo bi istači - stručno edukativna osposobljavanja članica vršena kroz stručna predavanja u suradnji sa MUP-om i HLS-om, lovno streljaštvo odvijalo se kroz ligu, prvenstvo LSKŽ u lovnom streljaštvu i državno prvenstvo HLS-a u lovačkom trapu i lovačkom parkuru, streljačka reprezentacija LSKŽ sudjelovala je na državnom prvenstvu HLS-a u Bzenici i plasirala se na 11. mjesto ekipno. Predstavnici LSKŽ takmičili su se i na lovnokinološkim manifestacijama u organizaciji HLS-a (Kup Sv. Huberta, Gater) i osvojili 2. mjesto ekipno u radu pasa u gateru. Lovna kinologija pod okriljem HLS-a na području Karlovačke županije, odvijala se na način da je održano 6 lovnokinoloških manifestacija – ocjena oblika, IPO goniča i ptičara, ispit u radu na krvnom tragu na kojima je ocijenjeno 59 lovačkih pasa. LSKŽ trenutno ima 4 osposobljena lovnokinološka suca, koji su doeducirani za dodatne pasmine od strane djelatnika poljoprivrednoga fakulteta u Osijeku. Uz potporu i organizaciji LSKŽ održane su 14. „lovno – športske igre“ u Cvitoviću, te organizirano natjecanje u 6. „Gastro – lovu“ – Vivodina 2014.. U organizaciji Saveza organiziran je edukativni lov u lovištu LD „Sokol“ Perjasica za zastupnike članica Saveza i uzvanike 2014. LSKŽ bio je najbolji učesnik na centralnoj proslavi Sv. Huberta u organizaciji HLS-a u Sinju. Na nivou međunarodne suradnje kontinuirano se odvijao kontakt s ZLD Bele Krajine i cehom lovaca grada Münchena. Posjet cehu lovaca grada Münchena održan je od 16. – 19. 10. 2014. U mjesecu ožujku 2015. godine prisustvovali su na godišnjoj skupštini Ceha lovaca grada Münchena. Sa Karlovačkom županijom dogovoren je način podnošenja pisma namjere za produženje ugovora o lovozakupu županijskih lovišta. Važno je istači suradnju sa svim relevantnim subjektima iz područja lovstva, kao što su DUZS, Hrvatske šume, vatrogasna zajednica i MUP, te po pitanju informiranja gdje se oglašavalo putem web stranica – LSKŽ i LOVAC.info.

„U proteklom razdoblju, u moja dosadašnja dva i pol mandata, uspjeli smo u drugom navratu produžiti desetogodišnji zakup lovišta. Uspjeli smo s Karlovačkom županijom i našim županom, sadašnjim i prethodnim, realizirati sredstva iz lovo zakupnine da se vrate natrag u lovišta. Iduće godine nam izlazi desetogodišnje razdoblje zakupa lovišta, a želimo da se pod istim uvjetima, što zakon dozvoljava, ukoliko je dobro gospodareno lovištima, produži na sljedeće desetogodišnje razdoblje. To je najvažnije za lovce, jer ako nemaju lovište, nemaju potrebe za postojanjem. Prateće aktivnosti, kao što su streljaštvo, kinologija, lovački rogisti i međunarodni odnosi, to su sve sporedne aktivnosti. Kada imate lovište, kada njime gospodarite, onda imate i sve ostale aktivnosti, koje su bitne za razvoj i unapređenje lovstva općenito, tako i lovačke kulture.

Broj lovaca u Karlovačkoj županiji već je godinama konstantan.

Mi smo već godinama na otprilike istom broju lovaca, na broju smo od 2960 do 2970 lovaca. Imamo tendenciju porasta broja žena lovaca. To je posljednjih nekoliko godina postalo popularno i možda će se u tom trendu povećati naše članstvo“, kazao je predsjednik Pavlić.

Prijedlog novih tijela saveza za predstojeći mandat od 4 godine;

IZVRŠNI ODBOR: Vinko Pavlić, Branko Škrtić, Marijan Grubešić, Ivan Uđbinac, Marijan Papež, Zvonimir Vnučec, Mario Podrebarac, Franjo Lipošćak, Milan Poljak, Vladimir Katić i Milenko Bosanac.

ZASTUPNICI U SKUPŠTINI HLS-A: Vinko Pavlić, Branko Škrtić i Ivan Uđbinac.

NADZORNI ODBOR: Željko Guštin, filip Franjković, Zvonko Kovačić, Ivan valčić i Mladen Hrsan.

ARBITRAŽNI SUD: Neven Katić, Nenad Vukadinović, Dragan Magdić, Nikola Paulić i Željko Car.

STEGOVNI SUD: Darko Purgar, Josip Tadić, Zdravko Bertović, te zamjenici članova, Milan Bičanić i Ivan Grginčić

Skupštini su uz zastupnike, bili prisutni brojni gosti i uzvanici, a među njima Ivan Banjavčić dožupan Karlovačke županije, Dubravko Delić dogradonačelnik Grada Karlovca, Vilim Magdić – pročelnik ureda za poljoprivredu, šumarstvo i turizam KŽ, Ivica Budor tajnik HLS, Ivica Stanko glavni urednik Lovačkog vijesnika, Vrščaj Anton predsjednik ZLD Bele Krajine i potpredsjednik CIC-a, Franc Jakljevič, Ivan Krupec- LS Grada Zagreba, Marinko Šebečić – LS Zagrebačke županije, Izaslanstvo Ceha lovaca grada Münchena, PU Karlovačka Jure Pavlinić, Božidar Gatarić- krojački obrt „Vesna“ Kamanje i mnogi drugi.

Skupštinu su svojim zvucima uveličali Lovački rogisti LSKŽ i glazbeni sastav „DAJ 5“ a bogatim stolom počastili su nas djelatnici restorana „LOVAČKI ROG“

Medijski su Skupštinu popratili – TV4rijeke, Karlovački tjednik i LOVAC.info.

Za Lovac.info Ivica Vukelja, prof.
Zadnja izmjena Srijeda, 13 Svibanj 2015 09:41
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023