Sve veći broj žena u lovu (u SAD ali i kod nas)

Napisao  Četvrtak, 11 Lipanj 2015 03:27

Žene u lovu kako bi prehranile obitelj i provele kvalitetno vrijeme u prirodi s njima

Prema istraživanjima Američkog Fish and Wildlife servisa, te njihovih popisnih podataka, žene su najbrži rastući segment stanovništva u zemlji kada je lov u pitanju, dok pokazatelj broja muških lovaca već 30-ak godina polako ide prema dolje.

Stacy Keogh, profesorica sociologije na Sveučilištu Whitworth u istočnom Washingtonu u razgovoru za radio stanicu Boise State univerzitetske (KBSX), izjavila je kako ju je zaintrigirao podatak o sve većem broju žena u lovu, te je odlučila pronaći nešto više o tome što žene privlači tom sportu.

Ona je inervjuirala 40 žena iz 11 različitih država te im postavila pitanja o tome kako su se uključile u lov i što misle o njihovom sudjelovanju u onome što je bilo tradicionalna muška aktivnost.

„Što sam više gledala u njih, više sam shvaćala da su žene u lovu prvenstveno sa svojim partnerima ili očevima“- Izjavila je Keogh.

Keogh kaže da je razlog za tu povezanost vjerojatno taj što se žene ne osjećaju ugodno u sudjelovanju onoga što je muška tradicionalna aktivnost, ali smatra da bi se to moglo promjeniti tako što sve više žena zanima lov i djeljenje iskustava sa drugima.

„Mnogo žena kaže kako lov koristi kao način za povezivanje obitelji, odnosno način na koji je cijela obitelj zajedno na okupu, a neke samo žele boraviti u prirodi sa svojom djecom ili očevima te se bolje povezati s njima.“

Još jedan značajan nalaz istraživanja je taj da su žene sve češće u potrazi za mesom radi prehrane obitelji, što je suprotno od klasičnog lova na predatore poput kojota.

„Sagledajući sve aspekte o ženama u lovu, mogući zaključak je da žene samo žele prehraniti svoju obitelj, te naći neki drugi način da se to osigura, a ne samo da se ide do trgovine“- Izjavila je Stacy Keogh.

Zadnja izmjena Četvrtak, 11 Lipanj 2015 03:45
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023