Markel Helix risanice u Fanzoju

Napisao  Subota, 26 Ožujak 2016 08:58

Iskreno, originalnoga oružja ima vrlo malo. Većina novih proizvoda se jako bazira na provjerenim dizajnima, a kada izumitelji oružja odu dalje od toga, često nove puške budu "krame". Ali ipak, nekako su u Merkelu uspjeli dizajnirati osobitu risanicu imena Helix, risanicu koja funkcionira kao niti jedna druga na tržištu.

Brzo repetiranje
Merkel Helix je risanica ravnoga repetiranja. To znači da se ručica zatvarača ne mora podizati kako bi se pomicala. Povlačenje ručice zatvarača prema iza rotira glavu zatvarača te time otključava samog iz cijevi. Nastavljenim povlačenjem strijelac otvara zatvarač te time prazni oružje. Vraćanjem zatvarača prema naprijed puni novi metak u cijev te je odmah moguće pucanje.

Ono što čini Helix risanicu još bržom je mehanička veza između zatvarača te njegove ručice. Kako bi netko povukao zatvarač skoro 11 centimetara unazad, mora zapravo pomicati ruku samo 6.4 centimetra. Ova odlika čini Merkel Helix najbržom manualnom risanicom. Drugi treći i svaki idući hitac moguće je ispaliti skoro instantno.
Profil samoga kundaka nadopunjuje mehanizam. Radius gripa, uski kundak te tanki potkundak pridodaju brzome repetiranju ove risanice.

Take Down
Merkel Helix nije samo brzo pucajuća risanica, nego može i brzo mijenjati kalibre. Promjena kalibra na risanici traje manje od minutu te ne zahtjeva nikakav alat. Pritiskom na gumb koji se nalazi na podkundaku skida samog, te time oslobađa zatvarač koji drži cijev na mjestu. Pomicanjem te ručice za 90 stupnjeva otključava cijev. Cijev se lagano izvlači iz mjesta, a još lakše se stavlja nova druga. Vraćanjem ručice prema cijev novu cijev zaključava na svoje mjesto. Podkundak se vraća na mjesto. Nakon ovoga, vaša Merkel Helix risanica promjenila je kalibar te je ponovno spremna za upotrebu.

Performanse
magazin kod Helix risanice je skidajući, a skida ga se pritiskom na dva gumbića iznad njega. U magazin standardnih kalibara stane 3, a u magazin 223 i sličnih stane 4 metka. Za potrebe pogonskoga lova, moguće je nabaviti i magazin koji prima 5 metaka, ali time puška gubi elegantan izgled.

Okidač kod ove risanice je izrazito dobar. Težina povlačenja iznosi 800 grama. To je možda malo lagano za lovačke puške, ali karakteristike samog okidača to nadoknađuju.Sistem kočnice se sastoji od gumba na kraju zatvarača. Guranjem tog gumba prema naprijed nateže oprugu te je puška spremna za pucanje.Moguće je odabrati između dvije debljine cijevi. Kod standardnih kalibara duljina cijevi iznosi 56 centimetara, a kod magnum kalibara 61 centimetar. Po želji, kupci mogu odabrati i kraću cijev, 51 centimetar, za sve kalibre. Kod Merkel Helix Tracker duljina cijevi iznosi samo 47 centimetara.

Risanica dolazi u kalibrima: 222 Rem, 223 Rem, 243 Win, 6,5x55, 270 Win, 7x64, 308 Win, 30-06, 8x57IS, 9,3x62, 7mm Rem Mag te.300 Win Mag.

Merkel Helix

Što se tiče verzija, Merkel je ovdje vrlo brojan. Model od modela se razlikuju u tipu kundaka( drveni, sintetički ), kvaliteti drveta, gravurama, te općoj namjeni. Tako postoje risanice

  • Merkel Helix Explorer,

merkel rx helix explorer

  • Merkel Helix Alpinist,

merkel alpinist

merkel alpinist2

  • Merkel Helix Tracker,

tracker

  • Merkel Helix Black,

black

  • Merkel Helix Sportster,
  • Merkel Helix Noblesse,
  • Merkel Helix Arabesque,
  • Merkel Helix Wild Boar,
  • Merkel Helix Spirit
  • Merkel Helix Delux model

merkelRXHelix

Helix risanice potražite u FANZOJ inox Zagreb cijena već od 16000 kn

 

Zadnja izmjena Utorak, 29 Ožujak 2016 16:57
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023