Novi Guinnessov rekord! Lovac u Rusiji ustrijelio vepra od 535 kilograma!

Napisao  Utorak, 24 Studeni 2015 23:22
Lovac Peter Maximov u blizini ruskog sela Shokurov na Uralu ustrijelio je baš na petak 13. vepra sa više od 500 kilograma (535kg i od papaka do grebena - 1,7 m visine,  koliko navode ruski mediji)

Lovac koji je izveo ovaj podvig je Peter Maximov (Пётр Максимов), 36. godišnji poduzetnik iz Čeljabinska- Chelyabinsk (Челябинск), s područja Urala, suosnivač lovne farme "Andreev". Peter kaže da se 18. godina bavi lovom na divlje svinje. Petar je lovio nekoliko dana s prijateljem Eugene Kolotilinom u šumi u blizini Donjeg Sergijevaca - Nizhniye Sergi, u blizini sela Shokurov (Шокурово) prije nego što je ugledao ovog vepra, prvim metkom pucao mu je u glavu ali nije ga srušio, išli su  za njim, jer je bio siguran da je pogođen, nakratko su ga izgubili vepra iz vida, a onda su ugledali kaplje krvi, ali pratiti takvu ranjenu grdosiju nije bila najbolja ideja, iznenada se pojavio i jurnuo pravo na nas, srećom zaklonio sam se iza stabla, pogodio ga dva puta u vrat i tada je pao. Bio je toliko  težak da mu nismo mogli niti podići glavu, vitlo našeg terenca može povući 500kg ali nije moglo pomaći grdosiju.

- Vepar je bio toliko veliki da nismo mogli nikako da ga utovarimo u automobil. Morali smo da ga vežemo sajlama i da ga tako vučemo do sela. Kada smo stigli bilo je kasno uvečer, ali ljudi su u šoku izlazili iz kuća da vide grdosiju koju smo ulovili - ispričao je Maksimov za ruske medije - Komsomolskaya Pravda.

Posljednji veliki vepar koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, poznat kao "Hogzilla"  kojeg je ustrijelio Jett Webb, ustrijeljen  u SAD-u 2004, imao je  "samo" 400kg.

 

Zadnja izmjena Srijeda, 25 Studeni 2015 00:16
K2 Items