UMJESTO IN MEMORIAM ; IVAN TRUPČEVIĆ IVČEK (1934-2021)

Napisao/la  Utorak, 14 Rujan 2021 11:33

Deda Ivček, čovjek, lovac s osmjehom, plemeniti Turopoljac

Ovozemaljski život je napustio je 6. rujna 2021. Ivan Trupčević Ivček, član Lovačkog društva “Srna” Velika Gorica. U osamdeset i osmoj godini života preselio se na vječita lovišta i nebeska prostranstva.

Od 1973.g. pa skoro do smrti bio je aktivni član goričke “Srne”. Nosilac je sva tri najviša odličja HLS-a i dosta lovačkih priznanja. Svi su ga zvali deda Ivček. Za sobom je ostavio dva sina s obiteljima, te petero praunučadi.

Za sobom je ostavio sjećanje na čovjeka i lovca s osmjehom usprkos životnim teškoćama. Plemenitog Turopoljca.

Deda Ivček je od 1973.g. pa do prije tri godine, četiri i pol desetljeća, osim što je bio aktivni lovac sa lovačkom etikom i ljubavi prema prirodi, bio i aktivni radnik. Od mladosti, pa do poznih godina deda Ivček je obrađivao drvo i uređivao gorički Lovački dom na Kušancu.

Sa osam desetljeća života hodao je po drvenim gredama kao po cesti, kao da ide u nedjeljni lov po goričkim poljima. Ljubav prema lovu i radu prenio je i na mlađe lovce. To dobro zna njegov sin Boro Trupčević, dopredsjednik “Srne” kao i djedovi praunuci.

Deda Ivček, sa svojim osmijehom, elanom, vitalnosti i radom ostati će u sjećanju ne samo lovcima, već i drugim Goričanima. Njegov osmijeh i ostavština čovjeka i lovca, običnog, a plemenitog Turopoljca ostati će u trajnom sjećanju. Neka ga prati i na nebeskim poljima. Dobra mu kob i u vječnosti.

Laka mu hrvatska zemlja koju je volio. Pokoj vječni daruj mu Gospode.

Zahvalni u sjećanju članovi LD “Srna” Velika Gorica

 

B. Ćavar