Muflon ili divlja ovca pripadnik je porodice šupljorožaca što znači mu rogovi rastu cijeli život i nikada se ne odbacuju.

Divokoza je pripadnik porodice šupljorožaca (Bovidae) što znači joj rogovi rastu cijeli život i nikada ih ne odbacuje.

LISKA -FULICA ATRA

Četvrtak, 17 Studeni 2016 10:00

Ptice liske pripadaju porodici vodenih kokoški (rallidae) i njihovo tijelo je prilagođeno životu uz vodu

JELEN LOPATAR

Srijeda, 28 Rujan 2016 16:00

Jelen lopatar je uvjetno alohtona vrsta u Hrvatskoj - Mediteran je njegovo prirodno stanište i nekada je nastanjivao i područje Hrvatske.
Prepoznaje se po rogovlju u obliku lopate, a starenjem se razvija i najdonji parožak lopate - ostruga.

SIKA JELEN

Ponedjeljak, 26 Rujan 2016 15:51

Sika jelen nepoznat je u Hrvatskoj iako postoje populacije u Europi. Smatra se da sika jelen ugrožava autohtone populacije jelena običnog zbog hibridizacije.

JELEN OBIČNI

Nedjelja, 09 Listopad 2016 09:00

Jelen je kralj šume i njezin ukras. U Hrvatskoj postoje dva tipa jelena - kraški (trofejno slabiji) i ravničarski (nadaleko poznat po izuzetnim trofejima).

Elk, wapiti ili kanadski jelen (lat. Cervus canadensis) je jedna od većih vrsta jelena i obitava pretežno u sjevernoj Americi i istočnoj Aziji.

JAZAVAC

Srijeda, 21 Rujan 2016 15:00

Jazavci (melinae) skupno je ime pripadnika triju rodova koje pripadaju porodici Mustelidae: istoj sisavačkoj porodici u koju ubrajamo tvorove, lasice, vidre i nekoliko ostalih vrsta zvijeri

Srna obična je naša autohtona divljač koja prema zakonsko - lovačko podjeli spada u krupnu dlakavu divljač zaštićenu lovostajom. Nekada je spadala u divljač visokog lova. Široko je rasprostranjena na cijelom dijelu Hrvatske izuzev nekih otoka i dijelova Dalmacije.

MUNTJAC - JELEN KOJI LAJE

Subota, 10 Rujan 2016 14:00

Podrijetlo muntjaka je jugoistočna Azija (južna Kina, Šri Lanka, Tajvan, japan, Indija, Indonezija) te je kao lovna vrsta nepoznat u Hrvatskoj. Zbog razvijenih očnjaka spada u primitivne jelene.

Stranica 1 od 14
K2 Items