Zakonodavstvo (111)

Nakon terorističkih napada u Parizu Europska komisija želi postrožiti zakone o oružju.

Uvoz trofeja u Europu

Nedjelja, 04 Listopad 2015 00:13
Mnogim lovcima je lov u Africi jedna od velikih lovačkih želja. Prije lova dobro provjerite da li je vašu trofeju moguće uvesti u Europu.
Srpanj je vrijeme otkosa većine žitarica u Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu. Na žalost, to je vrijeme, gledano prema statističkim podacima, kada dolazi i do najvećeg ugrožavanja, ozljeđivanja i usmrćivanja divljači posebno mladunčadi kako dlakave, tako i pernate divljači.

Što se šutnjom rješava?

Srijeda, 17 Lipanj 2015 11:52
Htjeli mi to ili ne moramo demantirati onu narodnu; 'Šutnja je zlato'. Šutnja nije zlato i šutnjom se ništa ne rješava.
Taktike i tehnike otkrivanja protuzakonitog lova (II. dio)
Taktike i tehnike otkrivanja protuzakonitog lova (I. dio)
Zakonom o zaštiti prirode (N.N.Br.80/13.) propisano je da
Razgovor s dr. Draganom Terzićem, specijalistom medicine rada iz Osijeka, o propisima kojima se određuje i utvrđuje sposobnost ili nesposobnost za držanje i nošenje oružja.
Neusklađenost sudske prakse od strane Vrhovnog suda Republike Hrvatske kada su u pitanju presude vezane uz naknadu štete od divljači nastale njihovim istrčavanjem na javne prometnice te srazom s motornim vozilom rezultirala je različitim, gotovo apsurdnim, presudama pojedinih općinskih i…

Lovstvo i lovačke organizacije

Nedjelja, 26 Travanj 2015 17:29
Zaštita prirode i očuvanje okoliša za nas danas, a sutra za naše potomke temelj su opstanka flore i faune, zemlje, vode i zaraka - i nas samih
Stranica 1 od 12