10 stvari koje možda niste znali o Federal Premium streljivu

Napisao  Ponedjeljak, 11 Svibanj 2015 23:32

10 stvari koje možda niste znali o tvrtki Federal premium

U proljeće 1922. Godine Charles L. Horn preuzeo je kontrolu nad malom tvornicom iz Anoka, Minnesota and Federal Cartridge Corporation. Sada, gotovo 93 godine kasnije, Federal Premium proizvodi neke od najvažnijih streljiva na tržištu. Kada imate skoro jedno stoljeće iza sebe pojave se naravno i neke zanimljive činjenice koje su već možda zaboravljene. Pa pogledajte listu samo nekih od njih:

10. Federal Premium koristi isljučivo reciklirano, dajući tvrtki veći broj produktivnosti i dovodeći njenu prirodnost na višu razinu.

9. Vrata tvornice službeno su otvorena 27. Travnja 1922. Pod vodstvom Charlesa L. Horna. Originalnih 9,600 metara kvadratnih služilo je kao proizvodni pogon za izradu oklopa sačmarice. Danas, Federal Premium posluje s više od 500.000 četvornh metara, a proizvodi puške za svaku disciplinu i s preko 1.000 različitih streljiva.

8. 1923. Godine, tj nakon samo godinu dana tvrtka se penje uzbrdo sa svojim poslovanjem i uvodeći svoje proizvode potencijalnim potrošaćima. Predsjednik tvrtke Charles Horn pokrenuo je distribucijsku strategiju u kojoj svoju robu stavlja na police brijačnica, bezinskih postajama ili trgovinama.

7. U 30-ima Charles pomaže pokrenuti 4-H Club Conservation program, čija je tvrtka bila prva kao sponzor za kampove diljem zemlje. Kompanija 35 uzastopnih godina sponzorira 4-H sportsko streljački program kao i programe kampova za mlade gdje uče o sigurnosnim  tehnikama oružja, lova i boravka u prirodi.

6. Posvećena i predana svom poslu kompanija želi lobirati u kongresu za obnovu zakona „Pittman–Robertson Federal“ pomoći. Među ostalim promjenama nametnuli su trošarine na streljivo i vatreno oružje te podigli milijarde dolara pomoći  za očuvanje prirode i okoliša.

5. 1941. godine tvrtka je zaradila 87 milijuna dolara ugovorom američke vlade za izgradnju  i rad na Twin City Ordnance Plant, tj. proizvodnju  ratnog materijala u drugom svjetskom ratu. 

4. 1954. godine kompanija potpomaže u izgradnji Anoka gradske vječnice. Što nje slučajnost da zgrada, gledajući odozgo nalikuje na pištolj.

3. Tvrtka proizvodi  streljivo za sačmarice čija nestašica danas ne postoji tj. vjerojatno ima barem jedan brend koji je na tržištu za lovce na divlje purane. To nije oduvijek bilo tako, jer je tek 23 godine kasnije, 1992. godine pripremajući se uveo potpuno nove čahure 3. stupnja koje možete vidjeti i u 2015 godini.

2. Svaki lovac može na najlakši način prepoznati o kojoj se vrsti čahure radi i za što je namjenjena jer se svaka razlikuje po svojoj boji i vanjskom izgledu. Ako su neke kompanje odmaknule od svog tradicionalnog pristupa to je još uvijek ključno u obrazovanju mladih lovaca svake godine. To je  sigurnosna inicijativa koju Federal provodi još od 1960. godine.

1. Godine 1977 Federal Premium je izumio svoju liniju pušaka sa užljebljenim cijevima i streljivom za njih. Ta ista linija služit će kao glavni proizvodi ove kompanije. Započeli su sa linijama poput Nosler Partition i Sierra BT-HP, koje su omogučile pucačima visoku točnost i učinkovitost. U 2015. godini Federal širi svoju Premium liniju sa kalibrima kao što su Trophy Bonded Tip u .223 Rem kalibru i Trophy Copper in .30-30 Win. kalibar.

Detaljnije o ovom proizvođaču i njegovim ponudama pogledajte na: https://www.federalpremium.com/

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 11 Svibanj 2015 23:37
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023