Kako od „onemoćale“ noćne optike dobiti novu.

Napisao  Ponedjeljak, 05 Listopad 2015 07:13

Imate noćni monokular, dvogled ili ciljnik starije generacije ili ste ga kupili polovnog ili jednostavno vaš uređaj ne daje ono što bi od njega htjeli. Nema potreban domet ili mu je rezolucija pre slaba a kupnja novog ne dolazi u obzir. Ne bacajte vašu staru noćnu optiku.

Rješenje nude specjalne IC lampe ili osvjetljivači koji vašoj noćnoj ili digitalnoj optici nude veći domet ili osiguravaju bolju rezoluciju i kontrast te vam omogućavaju pouzdaniju identifikaciju promatranog na većim udaljenostima.

Da ne ulazimo previše u tehničke detalje i specifičnosti, osnovna podjela IC osvjetljivača, sa stajališta potreba korisnika bi bila na one koji nude dodatno osvjetljenje svim noćnim optikama i one koji to nude optikama 2. Ili viših generacija i digitalnim optikama. IC osvjetljivači koje možete koristiti sa svim noćnim i digitalnim optikama su oni čiji se snop kreće u valnoj duljini od oko 850 nanometara, a oni čiji snop relazi vrijednost od 900 nm su pogodni za korištenje samo s digitalnim i optikama viših generacija. Tu onda slijedi podjela na diodne, laserske i LED, što je možda manje bitno s obzirom na upotrebljivost istih, zatim na tipove prihvata, itd.

Možda najbolji primjer široke palete IC osvjetljivača je onaj koji nam nudi SWT. Tu nalazimo diodne i laserske IC osvjetljivače s regulacijom i različitim prihvatima (Weaver, Rail...) ali i nove iznimno snažne LED IC osvjetljivače s mogućnošću montiranja kako pomoću klasičnih Weaver nosača tako i pomoću specijalnih prihvatnih nosača koji omogućavaju brzo spajanje na tubus dnevne optike ili cijevi.

U svakom slučaju sajvetujemo da nazovete distributera SWT palete, Lapis Plus d.o.o. (01-3887736) ili katalošku prodaju i veleprodaju (01-4668785) te zatražite savjet i detalje uz ono što vama točno treba. Želite li pročitati više o ovim uređajima i saznati cijene, kliknite OVDJE.
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 05 Listopad 2015 07:23
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023