Restoran Zelendvor

Napisao  Ponedjeljak, 09 Lipanj 2008 04:31
Restoran Zelendvor nalazi se na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske, desetak kilometara udaljen od Varaždina u mjestu Petrijanec. Sam restoran smješten je pored lovačke kuće Zelendvor (u kojoj naravno možete prespavati i ako niste lovac). Ovo je odredište odlična ideja za vikendaški izlet za sve ljubitelje kontinentalnih specijaliteta i autentičnog austrougarskog ladanjskog šarma.

 

Ponuda restorana Zelendvor temelji se na tradicijskoj lovačkoj i zagorskoj kuhinji. Ipak, voditelji se trude biti ukorak s trendovima i stoga nastoje kreirati inovativna jela koja se naslanjaju na tradicionalne korijene. Naglasak je, naravno, na zdravoj, domaćoj ponudi. Glavni je adut meso divljači koja je othranjena na samoniklom bilju i obitavala slobodno, na čistom zraku.

Lovište ZELENDVOR  jedno od najstarijih lovišta u Hrvatskoj, osnovano 1870. godine kada je grof Marko Bombelles dopremio veću količinu fazanske divljači iz južne Moravske te tako postavio temelje organiziranom lovstvu na prostorima današnje Varaždinske županije.

Lovište kojim gospodari Zelendvor rasprostire se na površini od 8.500 hektara, a nalazi se na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske, desetak kilometara udaljeno od Varaždina u mjestu Petrijanec.

Pored lovačke kuće (u kojoj naravno možete prespavati i ako niste lovac) smješten je sam restoran Zelendvor u kojem se pripremaju raznovrsni lovački i nacionalni specijaliteti.

Ovo je odredište odlična ideja za vikendaški izlet za sve ljubitelje kontinentalnih specijaliteta i autentičnog austrougarskog ladanjskog šarma.

restoran_zelendvor_11

Ponuda restorana Zelendvor temelji se na tradicijskoj lovačkoj i zagorskoj kuhinji. Ipak, voditelji se trude biti ukorak s trendovima i stoga nastoje kreirati inovativna jela koja se naslanjaju na tradicionalne korijene.

Naglasak je, naravno, na zdravoj, domaćoj ponudi. Glavni je adut meso divljači koja je othranjena na samoniklom bilju i obitavala slobodno, na čistom zraku. Susjedna seoska domaćinstva opskrbljuju Zelendvor domaćim povrćem, voćem i sirom.

 

Osim najtraženijih jela od različite vrste divljači po čemu je ovaj restoran i najpoznatiji, ovdje možete kušati domaće race, guske, kobasice, krvavice i pečenice, ali i mnoga druga nacionalna jela. Ovo je jedno od rijetkih mjesta na kojima se može kušati primjerice pašteta od jarebice, prepelice punjene medom, orasima i suhim šljivama ili jelenji medaljoni s višnjama.

restoran_zelendvor_13

Opći dojam: odlično mjesto za odmak od svakodnevnih briga i uživanje u lovačkim specijalitetima
Adresa: Grofova Bombelles 2, 42206 Petrijanec – Varaždin
Telefon: 042/714-808
Kapacitet: 150 osoba
Specijaliziran za: lovačke specijalitete, divljač

 

petrijanec
Zadnja izmjena Petak, 22 Travanj 2016 01:53
K2 Items

PROMOCIJE

NL Pure 32 300x250ani CRO
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023