Europska noć muzeja u Lovački muzeju

Napisao  Ponedjeljak, 27 Svibanj 2013 01:39

Posjetitelji bili sve do ponoći

EUROPSKA-NOC-MUZEJA-2013„Noć europskih muzeja“ koja je održana  na Međunarodni dan muzeja 18. svibnja u Lovačkom muzeju Hrvatskog lovačkog saveza u Zagrebu bila je  u znaku teme "Muzeji kao pokretači društvenih promjena“ te „Čuvajmo prirodu za naraštaje koji dolaze“. Muzej je  posjetilo  oko stotinjak ljubitelja prirode i ostalih građana  koji su bez plaćanja ulaznice obišli muzejske zbirke, sve do ponoći kad su prisustvovali jedinstvenom događaju: u noći su promatrali nebo u Parku Tuškanac, što inače u gradu punom rasvjete i reklama ne mogu vidjeti.   

Posjetitelji bili sve do ponoći

„Noć europskih muzeja“ koja je održana  na Međunarodni dan muzeja 18. svibnja u Lovačkom muzeju Hrvatskog lovačkog saveza u Zagrebu bila je  u znaku teme "Muzeji kao pokretači društvenih promjena“ te „Čuvajmo prirodu za naraštaje koji dolaze“. Muzej je  posjetilo  oko stotinjak ljubitelja prirode i ostalih građana  koji su bez plaćanja ulaznice obišli muzejske zbirke, sve do ponoći kad su prisustvovali jedinstvenom događaju: u noći su promatrali nebo u Parku Tuškanac, što inače u gradu punom rasvjete i reklama ne mogu vidjeti.   

Prema riječima voditelja Muzeja Marijana Lekića, magistra politologije,  muzeja galerijsku djelatnost i održani programi  svjedoče o muzejima kao interdisciplinarnim središtima koja se, uz svoju osnovnu zadaću  čuvanja i predstavljanja  građe, prilagođavaju našem vremenu te pridonose društvenim promjenama i razvoju, a što je   preporučio i  ICOM (Međunarodni komitet za muzeje).

EUROPSKA-NOC-MUZEJA-2013

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 27 Svibanj 2013 01:53
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023