Međimurje dobiva Lovačko damsko društvo Ana Katarina Zrinski

Petak, 10 Siječanj 2014 00:45
Ocijeni
(0 glasova)

Žene koje se rekreativno bave lovom uskoro će u Međimurskoj županiji osnovati svoju udrugu. Papirologija je pri kraju, a udruga bi se trebala zvati Lovačko damsko društvo Ana Katarina Zrinski. 

Tajnik Lovačkog saveza Međimurske županije Mladen Lacković prikuplja prijave za osnivačku skupštinu.

- U Međimurju imamo tridesetak lovkinja s položenim ispitom, koje su raspršene po lovačkim udrugama. Želimo ih okupiti u jednoj udruzi kakva već postoji u Zagorju -  kaže Lacković. Zanimljivo je i da je predjednica prve ženske Lovačke udruge "Dama dama" iz Svetog Križa Začretja Anita Bračun porijeklom Međimurka.

Predsjednik LS Međimurske županije Ljubomir Grgec najavljuje mogućnost da će članice nove udruge imati besplatan upis, a možda i polaganje lovačkog ispita koji stoji oko 2800 kuna. - Članice koje djeluju unutar lovačkih udruga jako su vrijedne, a predstavile su se nedavno i na Mesapu u Nedelišću, gdje su kuhale gulaš - dodaje Grgec.

U Hrvatskoj se organiziraju i međunarodni damski lovovi na divlje svinje i drugu divljač, na koje dolaze i lovkinje iz Mađarske, Austrije, Italije. Članstvo u novoj udruzi neće se ograničiti samo na Međimurje, već se nadaju odzivu iz cijele sjeverozapadne Hrvatske. - Pozivamo ih da nam se jave, kako bismo ih pozvali na skupštinu - poručuje Lacković.

eMedjimurje.hr (fotografije: iz lovova LU "Dama dama")
Pročitano 2935 puta Zadnja izmjena Četvrtak, 17 Rujan 2015 01:23
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023