DOBRA KOB za siječanj 2010.

Napisao  Srijeda, 13 Siječanj 2010 17:00
dobra_kob_100_120.jpg Izašao je novi 100. broj časopisa: "Dobra kob" za siječanj 2010., časopis  izdaje Slobodna Dalmacija. Magazin Dobra kob rado čitaju lovci kako  u Hrvatskoj tako i van njenih granica, svakog 15. u mjesecu Dobru kob potražite na  kioscima, a možete je naručiti u pretplati da Vam dolazi na kućnu adresu.

Teme ovog broja:
POHOD CRVENOG UBOJICE - KRPELJ - Uginulo 150 muflona

POD KAPOM INSPEKTORA - S jednim dopuštenjem do 31. ožujka

OBIČAJI ZA PAMĆENJE - 'Anđeoska' šiba opet u Gajevoj

UVODINK glavnog urednika Davora Martića u povodu 100. broja

i druge zanimljive teme... 

Izašao je novi 100. broj časopisa:  "Dobra kob" za siječanj 2010.

Magazin Dobra kob rado čitaju lovci kako u Hrvatskoj tako i van njenih granica, svakog 15. u mjesecu Dobru kob potražite na  kioscima, a možete je naručiti u pretplati da Vam dolazi na kućnu adresu. Časopis  izdaje Slobodna Dalmacija.

JUBILEJI

 
U devetoj godini svojeg života naša mlada i živahna Dobra kob obilježila je mali, ali itekako, barem za nas koji je pravimo i za vas koji je redovno pratite, vrijedan jubilej.
Na kioscima se pojavio naš 100. broj! Svih proteklih godina, bez pompe, strpljivo, stručno i radišno, gradili smo našu zajedničku lovačku reviju, časopis za lovce, ljubitelje pasa i prirode. U samome njezinu opisu sadržano je, u jednoj jedinoj rečenici, sve ono što smo pisali, što radimo i što ćemo graditi ubuduće.
Uz lovstvo je neodvojiva lovna kinologija, a uz sve njih zaštita ljudskoga okoliša. Stoput je prvi hrvatski lovac Đuro Dečak otvoreno kazivao, svuda gdje se zatekao, na svim skupovima lovaca, promovirajući na neki način Dobru kob, kako ona nije konkurent njihovu službenom glasilu Lovačkom vjesniku i da je svakako dobrodošla. I drugo, predsjednik Hrvatskoga kinološkog saveza dr. Damir Skok, kinolog europskog pedigrea, misli da je naša i njihova Dobra kob već prešla granice i okvire jednog hrvatskog lovačkog časopisa. On, naime, tvrdi da je Dobra kob europski lovački magazin, kojim se s pravom možemo podičiti!
Naš nacionalni lovački magazin, kako ga već mnogi popularno nazivaju, okupio je vrhunsku lovačku elitu. Svi koji nešto znače u hrvatskom lovstvu rado čitaju, ali i pišu za Dobru kob. Okupili smo proteklih godina elitne stručnjake iz svih znanstvenih središta Hrvatske, iz svih dijelova hrvatskog lovstva, profesore i doktore na hrvatskim sveučilištima, koji su, bogme, svatko na svoj način, obilježili sve protekle brojeve našeg časopisa.
Dobra kob s razlogom je pružila ruku svim lovcima, članovima najvećeg lovačkog korpusa u Hrvatskoj, sustavno, riječju i fotografijom, prateći sve ono što se zbiva u njihovim, iliti našim, lovačkim sredinama.
Otvorili smo stranice za uzgoj, zaštitu, ali i lov divljači, zatim lovnoj trofejistici, kinologiji, pričama iz života i lova lovaca, pa u novije vrijeme i bogatom svijetu lovstva, što je razumljivo i opravdano jer su nas prihvatili lovci iz mnogih nama susjednih država. Dobra kob se profilirala u nacionalni lovački magazin zahvaljujući svojim čitateljima i suradnicima, lovcima od pera, lovnim stručnjacima, profesorima, doktorima znanosti, pravnicima, inženjerima šumarstva i lovstva, vrsnim balističarima, prirodnjacima, “zelenima”, kinolozima... Bit ćemo uz vas i u još mnogo idućih godina. Bit ćete i vi s nama, sa svojom velikom lovačkom obitelji, budući da ste svih proteklih devet godina potvrdili svoju odanost i vjernost. Zato vam želim i dalje, u životu i radu, neizmjerno dobre kobi !

Glavni urednik

dobra_kob_100_540.jpg

 

  
kazalo 

 

 

 


 

4 POHOD CRVENOG UBOJICE - KRPELJ
Uginulo 150 muflona
Što kaže struka: Vampiri ubijaju!
8 LOVNA TROFEJISTIKA
Stara koza blistava sjaja
Trofeji brdskog jelena
Grdosije s kamenjara
Čisto zlato s Kamešnice
Brončani vepar Petra Bradarića
Kapelskom orijašu 64,18 točaka
Jelenski trofej s 'Tromeđe'
14 PROMATRAČNICA
16 POD KAPOM INSPEKTORA
S jednim dopuštenjem do 31. ožujka
18 LOVNO GOSPODARENJE
Hici iz zapisnika
20 PROPISI
Trofejni list umjesto potvrde
Divljač se lovi, ali i štiti
24 TEMA BROJA OBRAZOVANJE U LOVSTVU
Stručni studij samo Veleučilištima
Lov nije 'pod pušku'
32 JAZAVAC NA ZAGREBAČKOJ TRIBINI
Tihi ubojica iz podzemlja
34 DINAMIKA POPULACIJE JAREBICE KAMENJARKE (3)
Trag otkriva jato
36 ISTRAŽIVAČKA BAŠTINA ing. Zlatka TURKALJA
Mesojed zbog zlatnog hica
39 EUROPA U NAZOROVOJ
Naša baština, naš ponos
42 OBIČAJI ZA PAMĆENJE
'Anđeoska' šiba opet u Gajevoj
44 MOMČAD ZA POHVALU - LU ŠLJUKA
Čagljevi nadiru, veprovi se zlate
46 U KANJONU CETINE
Blagdanski pogon
48 LOV ZA DUŠU - LU 'MOSOR-PRIKO'
'Ko ovu lipovu može platit!
50 NA MINUS 22
Hladnoća otvara apetit
53 SVIJET LOVSTVA
58 APORT
64 SA SVIH STRANA
70 POVIJEST LOVSTVA
73 NAGRADNE IGRE
75 MALI OGLASNIK
Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023