Lovački vjesnik za srpanj i kolovoz 2012 donosi

Napisao  Utorak, 31 Srpanj 2012 14:52

LOVACKI-VJESNIK-7-8 12Lovački vjesnik u broju 7-8 za srpanj i kolovoz 2012 donosi novosti i zanimljivosti iz svijeta lova za naše lovce.

- POČETAK LOVA NA PREPELICU I JELENA
- Uvijeti uzgoja jelena običnog
- Najava državnih prvenstava HLS-a
- Manifest o bioraznolikosti 

 

POŠTOVANI LOVCI!


Novi broj Lovačkog vjesnika u svom dvobroju stigao je do vaših domova s namjerom informiranja o nadolazećimdogađanjima. ispred nas je najzanimljiviji dio lovne sezone te je ovaj broj posvećen temama koje nas uvode u glavni dio lovne godine. S početkom kolovoza otvara se sezona lova na prepelicu, a sredinom na jelena običnog pri čemu slijede najzanimljiviji dani osluškivanja jelenje rike. Donosimo vam članke o kraljevskom lovu ili lovu na prepelicu te presjek mogućnosti uzgoja jelena običnog u Hrvatskoj. Prvi dio sezone lova na medvjeda je iza nas te u kratkom presjeku donosimo njegovu realizaciju kao i planove za jesenski dio sezone. Već u rujnu održava se i prvo državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza i to u streljaštvu, disciplini trap. Sve do polovice studenoga sastajat ćemo se i odmjeravati lovačke vještine i znanje u prvenstvima u streljaštvu i lovnoj kinologiji. Budući da je lovna godina dobrano odmaknula, još jedanput podsjećamo lovce koji su zaboravili regulirati svoju obvezu da to učine što prije kako ne bi izgubili prava koja imaju na temelju pravovaljane lovačke iskaznice i identifikacijske markice koja se izdaje za svaku lovnu godinu zasebno i sastavni je dio iskaznice. Velik dio Lovačkog vjesnika posvetili smo vijestima koje ste nam poslali i na kojima vam ovim putem zahvaljujemo! Isto tako, nadamo se da ćete i dalje sudjelovati u kreiranju stranica Lovačkog vjesnika slanjem tekstova i fotografija koje prenose događaje u vašim lovačkim udrugama i društvima. Vjerujem da imate mnoštvo fotografija koje su nastale u lovištima, pošaljite ih i podijelite s ostalima svoje iskustvo! Da bismo poboljšali kvalitetu Lovačkog vjesnika, javite nam se s prijedlozima. Na ovim stranicama možete pronaći i novosti iz svijeta optike i balistike. Prenosimo vam i novosti iz svijeta gdje interese lovaca zastupaju međunarodne lovačke udruge. Niz aktualnosti i standardnih poglavlja upravo je pred vama te vam želim ugodan boravak i ostanak na stranicama Lovačkog vjesnika!

Dobra kob!
Ivica Stanko, urednik

LOVACKI-VJESNIK-7-8 12

IZ HLS-A
Predsjedništvo...............................6
NAJAVA
Simpozij o dabru..........................12
IZ LOVIŠTA
Uvjeti za uzgoj jelenske divljači.....14
Prepelica otvara lovnu sezonu........17
SKUPŠTINE LSŽ
LS Grada Zagreba........................26
LS Istarske županije.....................28
LS Krapinsko-zagorske županije....29
OBLJETNICE 30
VIJESTI 34
LOVNA KINOLOGIJA 52
LOVNO STRELJAŠTVO 55
BALISTIKA
'Zlatni vepar' za iluminirani ciljnik..60
SWT - širok raspon ponude...........62
OSTALO
Mali oglasi .................................68
Lovačka kuharica.......................76
Lovačka križaljka........................82
U spomen...................................90

 

LOVACKI-VJESNIK-medo-7-8 12-240ODSTRJEL 64 MEDVJEDA
Povjerenstvo je Akcijskim planom za 2012. ovlaštenicima prava lova dodijelilo 150 rješenja za odstrjel medvjeda, 50 više od propisanog, da bi se osigurala što uspješnija realizacija kvote. Za sada je prijavljena realizacija odstrjela 64 medvjeda

 

Zadnja izmjena Srijeda, 01 Kolovoz 2012 12:00
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023