POU CAPREOLUS tiskao novi udžbenik za lovce i lovkinje „Prva pomoć u lovu“

Petak, 05 Siječanj 2018 14:49
Ocijeni
(1 glas)

U sklopu programa obrazovanja kadrova u lovstvu Pučkog otvorenog učilišta CAPREOLUS u Splitu splitska nakladnička kuća Dobra kob d.o.o., objavila je u kratko vrijeme dva nova priručnika (udžbenika) namijenjena lovcima i lovkinjama, lovočuvarima i lovočuvaricama.

Najprije, autor Vedran Martić sa grupom suradnika, iskusnih praktičara Elvisom Vučićem, Antom Udovičićem ,Pericom Tucakom i Davorom Martićem, bez čijeg iskustvenog znanja udžbenik ne bi ugledao svijetlo dana, objavio je jako koristan priručnik „Vještina gađanja i siguran lov „.

Netom poslije ovoga praktičnog priručnika, Edisa Ercegović, dr. med., specijalista medicine rada i športa, napisala je novi priručnik za potrebe Pučkog otvorenog učilišta CAPREOLUS pod naslovom „ Prva pomoć u lovu „.

Priručnik „ Prva pomoć u lovu“, poželjan i veoma koristan svakome lovcu i lovkinji, pogotovu što je džepnog formata , donosi zanimljive podatke , opise , crteže i izvorne fotografije o metodama i načinu pružanja prve pomoći u lovištu.

Svrha je priručnika da na prihvatljiv način dade i uputi korisnike kako će i pod kojim prilikama pružiti prvu pomoć, bez obzira gdje se i kada unesrećeni zatekao.

Dr. Ercegović je istakla kako je pravovremena prva pomoć,makar i laička, ako se pruži na vrijeme i uz stanovito znanje i oprez, od presudne važnosti i u mnogim se slučajevima pokazala veoma korisnom za ozlijeđenoga, do momenta pružanja stručne medicinske pomoći od strane medicinskog osoblja.

Untitlesd

Priručnik „ Prva pomoć u lovu „ sadrži i osnovne podatke o „zdravstvenom biltenu“ lovca ili lovkinje ,koje oni trebaju popuniti.

A to su podaci o kroničnoj bolesti ( tlak, šećer i slično ), krvnoj grupi, mobitelu na koji se trebaju javiti u slučaju nužne potrebe i – što je osobito značajno - nabrajaju se pozivni brojevi hitnih medicinskih služba, Gorske službe spašavanja, policije i vatrogasaca , kao i službe spašavanja na moru.

Udžbenik dr Edise Ercegović prvi je takvog sadržaja namijenjen potrebama obrazovanja kadrova u lovstvu.

Inače, dr Ercegović je stručna suradnica i predavač nastavnog predmeta prve pomoći na Pučkom otvorenom učilištu CAPREOLUS u Splitu.

 

 

 

Pročitano 4137 puta Zadnja izmjena Ponedjeljak, 08 Siječanj 2018 12:59
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023