Tradicionalni Božićni lov LS Sisačko moslovačke županije

Napisao/la  Subota, 27 Prosinac 2014 05:48

Tradiconalni lov, koji svake godine uoći božićnih blagdana, organizira Lovački savez Sisačko-moslavačke županije, ove godine je održan u lovištu LD ”Fazan” Petrinja.

Predstavnike svih lovačkih udruga sa područja županije , dočekao je i pozdravio predsjednik LS SMZ Vlado Kireta, dopredsjednici  Ivica Pučko i Milko Prpić, dok se u ime ovogodišnjeg domaćina LD “Fazan” Petrinja  obratio i zaželio dobru kob i još više ovakvoh druženja predsjenik udruge Mato Žitković.

Pravila ovogodišnjeg lova objasnio je lovnik Nikola Sukalić, budući da se ovaj put lovilo i divlje svinje i fazane, na dvije suprotne strane lovišta.

Posebno i ugodno iznenađenje je bio i dolazak na okupljanje Ivana Žinića, župana Sisačko-moslavačke županije, koji i sam lovac, nije propusti priliku ,iako nije mogao ostati u samom lovu, da okupljenim lovcima zaželi dobru kob i naravno, sretne božićne i novogodišnje blagdane.

Uslijedilo je doručak, te nakon toga odlazak u lovište. Manji dio lovaca odlučio se na lov na fazane , dok je većina ipak iskoristila priliku upoznati bogatstvo crne divljači ovog lovišta.

Lov je organiziran u južnom dijelu Kotar šume, koja kao prirodna granica između Siska i Petrinje, upravo obiluje divljim svinjama. Vidjelo se toi na završetku lova prilikom odavanja počasti divljači.  Ispred lovaca se našlo 30 divljih svinja, uz dva vepra kojih se ne bi posramilo bilo koje lovište. Fazanski dio lova također nije podbacio , odstreljeno je 20 fazana.

Uspješan lov i predblagdanski dan završio je druženjem u lijepoj i velikoj kući LD ”Fazan ” Petrinja, uz lovačke delicije i dobru domaću muziku.

LS Sisačko moslovačke županije, Boris Savić, 22.12.
Zadnja izmjena Četvrtak, 29 Siječanj 2015 16:13
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023