Lovci LD Psunj Pakrac grade i ribnjak

Napisao  Četvrtak, 04 Prosinac 2008 00:49
PAKRAC - Uz odvojak puta od Španovice prema Gornjoj i Donjoj Šumetlici, uz već izgrađenu hladnjaču, članovi LD "Psunj" Pakrac započeli su izgradnju lovačke kuće, ali i impresivnog okoliša. Kako istiće Ivica Bijelić, predsjednik Društva, želja lovaca je bila da osmisle cijeli prostor i da mu vrate barem dio nekadašnjeg izgleda na kojem je bio Weisserov mlin te da u konačnici (o sredstvima ovisi da li će to biti u bližoj ili daljoj budućnosti) taj prostor otvore građanima.

PAKRAC - Uz odvojak puta od Španovice prema Gornjoj i Donjoj Šumetlici, uz već izgrađenu hladnjaču, članovi LD "Psunj" Pakrac započeli su izgradnju lovačke kuće, ali i impresivnog okoliša.

 

Kako nam je rekao Ivica Bijelić, predsjednik Društva, želja lovaca je bila da osmisle cijeli prostor i da mu vrate barem dio nekadašnjeg izgleda na kojem je bio Weisserov mlin te da u konačnici (o sredstvima ovisi da li će to biti u bližoj ili daljoj budućnosti) taj prostor otvore građanima.

"Za sve radove, koji nisu mali niti jeftini, imamo sve dozvole, a u radu nam pomažu razni donatori, među kojima su Hrvatske vode s mehanizacijom na vrlo zahtjevnim zemljanim radovima. Mi već sada imamo što pokazati, jer se već naziru konture budućeg kompleksa i vjerujem da ćemo zbog toga lakše dobiti potpore i Grada Pakraca i drugih donatora", rekao je Bijelić.

Na terenu to izgleda ovako: Od potoka Šumetlica ispod ceste je provedena cijev do otvorenog kanala (jaza) koji vodi prema bivšem mlinu. U podrumu bivšeg mlina koji će biti obnovljen u izvornom obliku, je koleso, pogonski točak koji će lovci, kako je rekao Đorđe Gunjević, tajnik, osposobiti i pokrenuti vodom, a dalje će jazom do Pakre, kao i prije stotinjak i više godina. Prostorije Društva bit će podignute na temeljima mlina, na kojem su osnovni radovi zaštite (ploča i dio temelja) već napravljeni.

 

Uz postojeći objekt za rasijecanje i obradu divljači te hladnjaču, već je iskopan prostor za buduće jezero s protočnom vodom, odnosno, ribnjak s pastrvama. Cijeli prostor će na kraju dobiti izvornu hortikulturu čime će i Grad Pakrac dobiti još jedan reprezentativni kompleks u prelijepom dijelu na zapadnim padinama Psunja.

 

Izvor: Pakrac.hr / D. Kliček/17. 10. 2008

 

Vezani članci: Lovačka udruga "Psunj", hladnjača u upotrebi

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58