Karlovac na dobrom putu da povrati stari sjaj lovnog turizma – švedska lovna reprezentacija na pripremama u okolici Karlovca

Napisao/la  Nedjelja, 20 Listopad 2013 19:17

svedski-reprezentativci-u-posjetu-karlovcu-10-13Karlovački lovni turizam već se godinama pokušava vratiti na stare staze slave i prosperiteta  dok, da smo možda na dobrom putu, pokazuje i posjet švedskih reprezentativaca.

Naime, ekipa od šestoro švedskih reprezentativaca koja će nastupiti na predstojećem svjetskom prvenstvu u radu pasa ptičara i lovu u Zadru, odabrala je upravo Karlovac kao destinaciju za završne pripreme prije predstavljanja Švedske na tom prestižnom natjecanju.

Karlovački lovni turizam već se godinama pokušava vratiti na stare staze slave i prosperiteta  dok, da smo možda na dobrom putu, pokazuje i posjet švedskih reprezentativaca.

Naime, ekipa od šestoro švedskih reprezentativaca koja će nastupiti na predstojećem svjetskom prvenstvu u radu pasa ptičara i lovu u Zadru, odabrala je upravo Karlovac kao destinaciju za završne pripreme prije predstavljanja Švedske na tom prestižnom natjecanju.svedski-reprezentativci-u-posjetu-karlovcu-10-13

Na pitanje zašto su baš izabrali Karlovac pokušao nam je odgovoriti direktor županijske Razvojne agencije Viktor Šegrt.

- Vrlo jasan odgovor švedske ekipe bio je da Karlovac ima idealne lovne terene za lov na fazane, ima svoju fazaneriju što je vrlo bitno za sve ljubitelje te vrste lova i nalazi se u srcu Hrvatske te je odlično povezan autocestom. Tako će u narednih nekoliko dana ekipa Šveđana sa svojim psima odraditi sve potrebno u karlovačkom kraju i kažu planiraju u vrlo skoroj budućnosti doći na više dana u Karlovac i njegovu okolicu, rekao je Šegrt za KAportal.

Ovo je, dodaje, zasigurno odličan način kako promovirati Karlovac u jesensko – zimskom periodu i stvoriti nove, a nekada za Karlovac vrlo unosne, vrijednosti u kontinentalnom turizmu.

Izvor: KAportal.hr

Zadnja izmjena Nedjelja, 20 Listopad 2013 22:10