U Istri održan sastanak policije i lovočuvara

Napisao/la  Utorak, 11 Veljača 2014 00:09

pu istarska sastanak s lovocuvarima 1Nastavno kampanji "Siguran lov", 06. veljače je u Puli, u prostorijama PU Istarske, održan radni sastanak predstavnika LS Istarske županije i PU Istarske sa lovočuvarima Lovačkih društava. Cilj sastanka bio je povećanje sigurnosti u lovu i jačanje daljnje suradnje na sprječavanju protuzakonitog lova i drugih povreda propisa u vezi lovstva. Sudionici su se posebno osvrnuli na obradu mjesta inkriminiranog događaja, zaprimanja i procesuiranja kaznenih prijava iz lovnog zakonodavstva.

pu istarska sastanak s lovocuvarima 2

Nastavno kampanji "Siguran lov", 06. 02. 2014. godine u Puli, u prostorijama PU Istarske, održan je radni sastanak predstavnika LS Istarske županije i PU Istarske sa lovočuvarima Lovačkih društava. Cilj sastanka bio je povećanje sigurnosti u lovu i jačanje daljnje suradnje na sprječavanju protuzakonitog lova i drugih povreda propisa u vezi lovstva. Sudionici su se posebno osvrnuli na obradu mjesta inkriminiranog događaja, zaprimanja i procesuiranja kaznenih prijava iz lovnog zakonodavstva.

Načelnik PU Istarske Dragutin Cestar i predsjednik LS Istarske županije Graciano Prekalj pohvalili su dosadašnju suradnju policije i lovaca, uz nadu da će i buduća suradnja biti tako dobra i kvalitetna te da će zajedno ostvariti uspješne rezultate glede sigurnosti u lovištima te prevencije svih oblika protuzakonitih ponašanja.

Cestar je posebno naglasio da lovočuvar svoju dužnost mora obavljati pošteno i savjesno bez obzira da li dužnost obavlja volonterski ili profesionalno,  jer ukoliko ne izvršava svoje zakonom propisane obaveze može i sam činiti kazneno djelo.

Na ciljeve kampanje okupljene lovočuvare podsjetila je voditeljica Odjela prevencije Alica Rosić-Jakupović, dok su o zakonskim odredbama koje se odnose na lov, potrebna odobrenja koja lovci moraju imati, oružje, ulazak stranih lovaca u Hrvatsku, nalete na divljač i ostalu problematiku u vezi lovstva govorili voditelj Službe za upravne poslove Edi Puhar, načelnik Sektora za granicu Loris Kozlevac, načelnik Sektora kriminalističke policije Enes Bećić i voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Josip Lukić.

pu istarska sastanak s lovocuvarima 1

LSIZ