LD Strahinjčica Radoboj na dan sv. Huberta otvorilo lovačku kuću Mala gora

Napisao/la  Nedjelja, 09 Studeni 2014 10:20

Na dan obilježavanja blagdana sv. Huberta u Radoboju je uz prisutstvo brojnih uzvanika svečano otvorena Lovačka kuća „Mala gora“. Riječ je o kući Lovačkog društva „Strahinjčica“ Radoboj na kojoj su ovih dana završeni radovi obnove i proširenja. Sredstva za izgradnju prikupljena su najvećim dijelom kroz donacije te djelomičnim sredstvima Općine. Sredstva nisu bila izdašna te su obnova i proširenje kućice tekli dosta sporo i mukotrpno uz znatan doprinos članova Društva u smislu uloženog rada, profesionalnih vještina, truda i znoja.

U uvodnim riječima predsjednik Lovačkog društva Vladimir Vidović osvrnuo se na aktivnosti Društva te povijest izgradnje lovačkih kuća.

Lovačko društvo „Strahinjčica“ Radoboj osnovano je 18. listopada 1945. godine te se sljedeće godine obilježava 70. godišnjica djelovanja društva. Tijekom godina uspostavile su se tri autonomne lovne jedinice u sklopu Društva. Pa je tako nastala i Lovačka kućica „Draganičevo“ od lovne grupe Gornja Šemnica, zatim Lovačka kućica „Donja Šemnica“ od grupe Donja Šemnica te kućica „Mala gora“ od lovne grupe Radoboj. Na inicijativu člana Društva Branka Vidovića donesena je 2007. godine odluka o proširenju Lovačke kućice „Mala gora“ i oformljen je inicijativni odbor.

Sredstva za izgradnju prikupljena su najvećim dijelom kroz donacije te djelomičnim sredstvima Općine. Sredstva nisu bila izdašna te su obnova i proširenje kućice tekli dosta sporo i mukotrpno uz znatan doprinos članova Društva u smislu uloženog rada, profesionalnih vještina, truda i znoja.

Na svečanom otvorenju Lovačke kuće „Mala gora“, a ujedno i proslavi blagdana sv. Huberta u Radoboju pozdravnim su se riječima obratili i načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec te predsjednik Lovačkog saveza Krapinsko-zagorske županije Ivica Halapir. Uručene su i zahvalnice za nesebični materijalni doprinos završetku ovog projekta brojnim donatorima, a prije zajedničkog druženja velečasni Tomislav Novosel blagoslovio je obnovljenu lovačku kuću.

HLS, 06.11.
Zadnja izmjena Subota, 15 Studeni 2014 00:23