Skupljao rogovlje 10 godina pa ga prodao Mađaru

Napisala  Ponedjeljak, 20 Travanj 2015 22:18

Alarmirana je i Lovna inspekcija, a obojica muškaraca “zaradila” su i prekršajne prijave iz Zakon o lovstvu

Čak 64 komada jelenskih rogova sakrio je, kako se sumnja, Mađar (57) u automobil kojim je preko granice u Duboševici pokušao prijeći u Mađarsku. Kada je stigao na granični prijelaz, carinici koji su mu “pročešljali” vozilo imali su što vidjeti. Istražujući događaj koji ih je doveo do nesvakidašnjeg ulova, policija je otkrila i da je u sve umiješan i Baranjac (55) koji se sumnjiči da je to rogovlje skupljao punih 10 godina po Batini i izvozio ga iz lovišta iako za taj “posao” nije imao dozvolu. Prodao ga je zatim spomenutom kupcu iz Mađarske.

– Na 11.000 kuna procjenjuje se vrijednost zaplijenjenog rogovlja – kaže Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Alarmirana je i Lovna inspekcija, a obojica muškaraca “zaradila” su i prekršajne prijave iz Zakon o lovstvu. Jelen, inače, odbacuje rogove, tzv. grane, svake godine u veljači i ožujku, a za pet mjeseci im izrastu novi i veći. – Grane se koriste za pravljenje lustera, vješalica, stolova, široka im je primjena – navodi Tomislav Mikulić iz Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije. Kilogram takvih rogova na tržištu stoji, dodaje, oko 25 eura. Toliko, u prosjeku, teži i jedna grana.

Izvor: vecernji.hr

Srodni sadržaj (po oznakama)