Obostrana predavanja lovaca i policajaca jačaju preventivu i sigurnost u lovu

Napisao/la  Subota, 02 Travanj 2016 17:21

Lovački savez Požeško-slavonske županije i policijska uprava završavaju projekt

POŽEGA – Predavanjem lovaca pripadnicima policije privodi se kraju dvogodišnji zajednički projekt Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i Policijske uprave požeško-slavonske pod nazivom „Sigurnost u lovu“, a još slijedi završno predavanja policajaca lovcima ovog kraja kako bi razmjenom iskustava i upoznavanjem sa zakonskim propisima o lovu i pratećom dokumentacijom tijekom lova djelovali preventivno i poboljšal ukupnu sigurnost u ovdašnjim lovištima.

Suradnja sa požeškom policijom kroz provođenje projekta bila je izuzetno dobra, a na kraju sam policiji dao popis naših udruga tj. članica sa imenima i telefonima odgovornih osoba kako bi se poboljšala komunikacija lovaca i pripadnika policije – kazao je Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, koji je zamjeniku načelnika PU požeško-slavonske Zoranu Jušiću uručio brončanu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza.

Tako je ova policijska uprava prva u našoj zemlji primila to visoko odličje u znak dobre višegodišnje suradnje i uspješnog provođenja projekta.

Sigurnost i rukovanje oružjem, preventiva u lovištima, sprečavanje protuzakonitog lova i edukacija policijskih službenika bili su ključni kroz međusobna predavanja, a rezultati takvog pristupa ovoj problematici već su vidljivi – kazao je tom prilikom Zoran Jušić dodavši da su u zadnje dvije godine zabilježena dva slučaja nezakonitog lova(ranije ih je bilo po tri svake godine), a u pet godina bilo je pet samoozlijeđivanja u lovu. Edukacijom je bilo obuhvaćeno 150 policajaca iz svih postaje ove županije.

Predavač na ovom predavanju bio je Denis Milošević, član Izvršnog odbora Lovačkog saveza županije koji je pripadnike policije upoznao sa cjelokupnom dokumentacijom koja prati organizirani lov, kao i o vrstama lova i načinima kako se on provodi.

Još slijedi predavanje policajaca lovcima, a konstatirano je da ovo nije kraj suradnje koja je obostrano donijela pomake za oba sudionika ovog projekta.

Izvor: Jelenko Topić, pozega.eu