Nakon odstrjela čaglja: Zaštitari prirode traže kazne

Napisao  Srijeda, 27 Travanj 2016 00:21
U Švicarskoj zaštitari prirode traže kazne za odstrijel Čaglja U Švicarskoj zaštitari prirode traže kazne za odstrijel Čaglja

U Švicarskome kantonu Schwyz jedan je lovac odstrijelio izrazito mršavoga i slaboga zlatnoga čaglja. Lovac je najprije mislio da se radi o bolesnoj lisici pošto čagljevi do sada nisu bili viđeni u centralnoj Švicarskoj.

Organizacija za zaštitu životinja „Wild beim Wild“ zatražili su kažnjavanje lovca kod odgovornih u kantonu Schwyz zbog kršenja propisa o zaštiti životinja kako javljaju online novine BauernZeitung i 20Minuten.

Tek nakon odstrjela, lovac je shvatio da se radi o jako slabome čaglju. Predstavnik lovočuvarske organizacije Švicarske Thomas Fuchs reagirao je na događaj te stao na stranu lovca: „Lovac je pravilno reagirao. životinja je bila potpuno mršava i bespomoćna. prilikom susreta sa čovjekom nije bila sposobna bježati.

Prema uredu za zaštitu životinja, lovac je trebao pustiti životinju prepustiti zakonima prirode ili joj pružiti prvu pomoć. također, po njima, lovac je trebao prije odstrjela identificirati životinju, a ovako je prekršio lovačke i zaštitarske zakone.

Prema saznanjima čagalj je došao s istoka zemlje. Već nekoliko godina areal zlatnoga čaglja se širi u smjeru zapada. Do sada ova vrsta nije viđena u ovome dijelu Švicarske.

Zadnja izmjena Srijeda, 27 Travanj 2016 00:25