NATJEČAJ POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJE ZA RAZVOJ I UNAPREĐENJE LOVSTVA: Potpore poticanju lovnog turizma

Napisao  Četvrtak, 20 Listopad 2016 10:27

Upravni odjel za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije objavio je kao i prethodnih godina natječaj za ovogodišnju raspodjelu sredstava namijenjenih za razvoj i unapređenje lovstva.

Ove godine ta sredstva usmjerena su na poticanje lovnog turizma, a korisnici županijske subvencije ili donacije mogu biti Lovački savez Požeško-slavonske županije, te lovozakupnici i koncesionari koji imaju u zakupu ili koncesiji zajednička ili državna lovišta (cijelo državno lovište ili veći dio u Požeško-slavonskoj županiji ), a nemaju dugovanja za lovozakupnine ili koncesije, te ispunjavaju i druge uvjete iz odluke o novčanim potporama za razvoj i unapređenje lovstva na ovome području.

Niz lovačkih društava i lovozakupnika u ovom kraju imaju svoje lovačke domove sa nedovršenim, te neuređenim i neopremljenim smještajnim kapacitetima očekivanja su da da će im ove novčane potpore dati zamaha u stvaranju uvjeta za proširenje lovnog turizma.

Natječajem je predviđeno da najviši ukupni godišnji iznos subvencije koju jedan korisnik može ostvariti iznosi 30 tisuća kuna, a najviši ukupni godišnji iznos donacije koju jedan korisnik može ostvariti iznosi 100 tisuća kuna.

-Zahtjevi za subvencije rješavaju prema redoslijedu prispijeća i do utroška sredstava predviđenih u proračunu Požeško-slavonske županije, a ukupna sredstva za ove namjene iznose u ovoj godini 600 tisuća kuna – ističe požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.Ovaj natječaj otvoren je do kraju listopada ove godine, a subvencija ili donacija će se isplatiti korisnicima najkasnije do konca tekuće godine, odnosno do 31. prosinca.

Ako je korisnik županijske subvencije ili donacije, odnosno podnositelj zahtjeva priložio neistinitu dokumentaciju ili prijavljeno stanje u zahtjevu i dokumentaciji ne odgovara stvarnom stanju, podnositelj zahtjeva dobivena sredstva za tu godinu mora vratiti u županijski proračun te će biti isključen iz svih županijskih potpora u slijedeće dvije godine.

 

Izvor: http://pozega.eu
Zadnja izmjena Četvrtak, 20 Listopad 2016 10:42