Lov u Babinoj Rijeci, LU ”Naretak” Hrvatska Kostanica

Napisao  Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017 13:22

Kostajnica, Babina Rijeka- Prvi veći snijeg u ovoj godini, pokušavam zaokružiti priču o LU ” Naretak” Kostajnica, i na redu je Lovna grupa ”Babina Rijeka”.

Temperature i nisu preniske ,5-6 C ispod nule, ali dolazak do zbornog mjesta postaje problem.

Naime, na ovom dijelu Banovine već prvi ozbiljniji snijeg je donijeo preko 30 cm snježnih padavina Iako je ralica prošla do same lovačke kuće , nagibi puta su za neke previsoki, naročito u kombinaciji sa lošijim zimskim gumama tako da nekoliko automobila ostaje u podnožju brda.

lu naretak

Na svu sreću ja prolazim glatko, dok one koji to nisu uspjeli, domaćini prevoze u terenskim vozilima i stižemo na kraj očišćenog puta, gdje se i nalazi lijepa, pitoreskna lovačka kuća ove lovne grupe, napravljena u pravom planinskom stilu.

Naravno, kao i uvijek , vrući čaj i kava u znak dobrodošlice, a nakon postrojavanja i napomena o današnjem lovu na divlje svinje, lovnik Josip Slabinjac, izričito napominje da se uz štetočine, danas love isključivo prasad i nazimad.

lu naretak7

Predsjednik LU ”Naretak” Milko Prpić, dao je riječ Nikoli Zagorcu, jednom od doajena ove Udruge, kojem je početkom godine požar uništio velik dio teško stečene imovine.

U dirljivom govoru,zahvalio se članovima Dobrovovoljnog Vatrogasnog društva Hrvatska Kostajnica , te naročito svim članovima LU ” Naretak” koji su se odmah našli na požarištu i pomogli koliko se najviše moglo.

lu naretak9

Najvažnije u ovakvim situacijama je da se čovjek ne osjeća sam, i to još jedanput potvrđuje da su u ovakvim, manjim sredinama, oslonci društva upravo vatrogasci i lovci.

Cijeli tekst Nikole Zagorca, možete pročitati ovdje( Pismo 1 i Pismo 2).

lu naretak10

Usprkos izuzetno teškim uvjetima , dubokom svježem, snijegu, napornim uzbrdicama, predivan dan na Banovini završio je , ovaj put bez ulova, ali uz lijepu lovačku i društvenu atmosferu.

Završetak, lova, obavezan ručak, i na odlasku već na pola puta do Siska, dočekuje nas gusta magla, koja nije mogla pokvariti dojmove prekrasnog lovačkog dana na Banovini.(Boris Savić)

 

Izvor: www.lovacki-savez-sisak.hr
A
utor: Boris Savić
Zadnja izmjena Utorak, 24 Siječanj 2017 11:13