Održano Drugo županijsko lovačko natjecanje u gađanju siluete vepra u trku na 50 metara

Napisao  Srijeda, 07 Lipanj 2017 12:50

Lovački savez Istarske županije u suradnji sa lovnim uredom Pazin u subotu 3. lipnja u Lindaru, u lovištu XVIII/118 „Pazin“ organizirao je Drugo županijsko lovačko natjecanje u gađanju  puškama s užlijebljenim cijevima

Lovački savez Istarske županije u suradnji sa lovnim uredom Pazin, poglavito sa LD „Vepar“ Pazin, u subotu 3. lipnja u Lindaru, u lovištu XVIII/118 „Pazin“ a sve vezano za nastavak kampanje „Siguran lov“, koju se provodi u suradnji sa Policijskom upravom Istarskom, i u skladu sa člankom 4. Pravilnika o načinu uporabe lovačkog oružja i naboja, organizirao je Drugo županijsko lovačko natjecanje u gađanju puškama s užlijebljenim cijevima na siluetu vepra u trku na 50 m koja je vođena na daljinsko upravljanje.

Svaki lovac natjecatelj imao je mogućnost pucati tri puta u većeg vepra koji se kretao u lijevo i tri puta pucati u manjeg vepra koji se kretao u desno, a sve u vidljivom prostoru od deset metara.

Na lovačkom gađanju sudjelovali su lovci svih sedam Lovnih ureda u Istarskoj županiji, ukupno njih dvadesetijedan, te trojica lovaca predstavnika Policijske uprave Istarske i trojica lovaca predstavnika Lovačkog saveza Primorsko goranske županije.

Između 27 pojedinaca, u napetoj završnici pobijedio je Franko Fattor iz LU „Buje“ drugoplasiranog Danijela Učkara iz LU „Pula“, dok je Mario Antolić iz Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije zauzeo treće mjesto.

U ekipnom poretku najuspješnija je bila ekipa Lovnog ureda iz Buja između svih devet ekipa. Drugoplasirana je bila ekipa Pule, trećeplasirana ekipa Lovačkog saveza Primorsko goranske županije, koje su slijedili strijelci iz Buzeta, Labina, Pazina, Poreča i Rovinja.

-Čestitajući domaćinima na uspješnoj organizaciji i svim učesnicima na sudjelovanju kao i pobjednicima, Graciano Prekalj, predsjednik Lovačkog saveza Istarske županije naglasio je da i ovo natjecanje ima svrhu demonstracije ispravnog ponašanja u rukovanju lovca sa oružjem u lova kao i samo ponašanje u lovu, te je preporuka svim lovačkim društvima, udrugama da prije početka lova na krupnu divljač organiziraju prethodnu provjeru preciznosti lovačkog oružja s užlijebljenim cijevima i strjeljačku preciznost lovca.

 

Mladen Belušić

 

 

Zadnja izmjena Utorak, 06 Lipanj 2017 12:58