Novogodišnji lov u Bukovici

Napisao  Petak, 26 Siječanj 2018 07:33

Deveti po redu, sad već tradicionalni novogodišnji lov koji organizira Lovište Dijana d.o.o. lovozakupnika Željka Bušića bio je događaj koji će pamtiti svaki sudionik.

U lovištu Bukovica XIII/129 koje se rasprostire na 28.700 ha a obiluje šljukom, fazanom, zecom, jarebicom, patkama, divljim svinjama, srnama i muflonima lovila se divlja svinja i vepar.

Lovački uspjeh odmjerio se u odstrelu četiri komada crne divljači. Najuspješniji su bili Anita Skrt, Vice Rajčić, Milan Flekač, Perica Miljković,Predrag Mijić.

IMG 4321

Oduvjek poznat po nepogrešivoj organizaciji, koordinaciji lovnih aktivnosti i ove godine je bio ujedno i voditelj lova Goran Plenča.

Prvi dan posjeta članice LU Dama Dama u suradnji sa Hrvatskim šumama te pod vodstvom gospodina Borisa Šabića imale su priliku obići teren Šumarije Makarska koji obiluje muflonskom divljači.

Briga o fondu divljači vidljiva je od samog ulaza u lovište kroz brojnost populacije muflona.

IMG 4436

Uz sam obilazak lovišta Hrvatskih šuma ostvarila se i želja članica LU Dama Dama o posjetu muzeju grada Šibenika. Bogata tradicija i poštovanje prema povjesti arhitekture i prema životu šibenčana kroz povjest očituje se u svakom kutku muzeja.

Posebnost šibenskog kraja je netaknuta priroda, gastronomija koja povezuje more i kontinent, ali prije svega ljudi koji svakom gostu daju maksimum svoga vremena i znanja. Tako se stječu prijatelji za cijeli život.

Šibenčani su pogodili samu bit lova!

Zadnja izmjena Petak, 26 Siječanj 2018 07:45