OTVORENI SU DANI LOVA I RIBOLOVA NA ZG VELESAJMU

Napisao  Petak, 16 Veljača 2024 08:51

Tradicija izlaganja nastavlja se

Na Zagrebačkom Velesajmu za Valentinovo otvoreni su Dani lova i ribolova. U sklopu Sajma nautike, osmi paviljon Velesajma tradicionalno pripada lovcima i ribolovcima. Svečanost otvorenja službeno je prošla, no tradicija izlaganja na Velesajmu nastavlja se.

Hrvatski lovački savez i Hrvatski ribolovački savez kao organizatori potrudili su se da se sve može vidjeti, razgledati i kupiti. Izlagači domaći i stranih nešto manje.

Hrvatski lovački savez i njegov prvi čovjek Ivica Budor za sve se pobrinuli. Na štandu HLS-a svega i svačega za lovca, a na susjednom i za ribolovca.

Zanimljivo je kako HLS besplatno djeli knjige o lovu i lovstvu. Ondje se može dobiti i ukoričeni primjerci Lovačkog vjesnika. Stalno su neka događanja formalni i neformalni sastanci i skupovi.

Diorama HLS-a sa prepariranim životinjama u prirodnom okružju zadivljuje. Na štandu HLS-a mogu se vidjeti i povjesne zanimljivosti.

Lovački radni stol grofa Miroslava Kulmera, rođenog 1814. sa postoljem od jelenskih rogova. Hrvatsko lovstvo ima duboku tradiciju.

Danas na pojedinim štandovima predstavlja se pojedinačno svaki županijski Lovački savez, sa brojkama i podacima. Slikovito i aktualno.

Slovenski izlagači imaju dobru ponudu lovačke opreme. Ondje su i izlagači poznatih europskih tvrtki s opremom i oružjem za lov i ribolov. Slobodno možete učiti ciljati lukom i strijelom.

Uz lov ide i dobra hrana, u subotu je najavljen lovački gulaš u humanitarne svrhe. Naravno i niz stručnih i edukativnih skupova o lovu i ribolovu za javnost širu. Ako ne kupite lovačku opremu imate finu ponudu suhomesnatih proizvoda, meda i prirodnih preparata da se može dublje i lakše disati.

Do nedjelje uvečer Dani lova i ribolova traju i ostaju...

 Perom i kamerom: Boris ĆAVAR

 

Zadnja izmjena Petak, 16 Veljača 2024 08:56