Pratite rad i lokaciju vašeg lovačkog pasa pomoću Garmin Astro GPS-a

Napisao  Srijeda, 23 Studeni 2011 23:09

Garmin Astro® 320 – GPS sustav za praćenje psa

garmin-astro-320-gps-dc40-7-dog

Posebno dizajniran za lovačke pse i njihove vlasnike, Astro sustav se sastoji od dviju komponenti: od odašiljača za pse na ogrlici  i ručnog prijemnika za lovca

Na Hrvatsko tržište stigla je nova poboljšana verzija GPS uređaja za praćenje lovačkih pasa Garmin Astro 320 koja nasljeđuje već poznati model Astro 220. Garmin je plasirao ovaj novi uređaj s poboljšanjima koja su tražili lovci, kao što je još veći domet, jednostavnije rukovanje, nove mogućnosti softvera, još bolja kompatibilnost s računalom i drugim GPS uređajima, brže iscrtavanje mape, mogućnost informiranja vibracijama i elektronički kompas.

Garmin Astro® 320 – GPS sustav za praćenje psa

garmin-astro-320-gps-dc40-7-dog

Posebno dizajniran za lovačke pse i njihove vlasnike, Astro sustav se sastoji od dviju komponenti: od odašiljača za pse na ogrlici  i ručnog prijemnika za lovca

Na Hrvatsko tržište stigla je nova poboljšana  verzija GPS uređaja za praćenje lovačkih pasa Garmin Astro 320  koja nasljeđuje već poznati model Astro 220. Garmin je plasirao ovaj novi uređaj s poboljšanjima koja su tražili lovci, kao što je još veći domet, jednostavnije rukovanje, nove mogućnosti softvera, još bolja kompatibilnost s računalom i drugim GPS uređajima, brže iscrtavanje mape, mogućnost informiranja vibracijama i elektronički kompas. 

“Dolaskom uređaja Astro 220 u siječnju 2007. kada smo primili i pozitivne informacije od lovaca i timova za istraživanje i spašavanje, bili smo nadahnuti za ulaganjem još više napora u razvoj još naprednijih modela”, rekao je je Martin Resch, voditelj razvoja segmenta ručnih uređaja u Garminu za Europu. "U lovu, Astro 320 je puno više od sustava za praćenje psa, to je GPS sustav koji kombinira inovativne i jedinstvene funkcije praćenja s pouzdanom navigacijom.”


Komplet je sada baziran na drugom „snažnijem“ uređaju GPSMap 62 koji omogućuje sva ova unapređenja. Na mapi Astro 320 može se još lakše može zabilježiti lokacija i vrijeme lova, te poslije to prebaciti na računalo i snimiti sve pojedinosti lova. Novi  model Astro 320 omogućuje i do 30 posto veći domet između uređaja i ogrlice. Poboljšana je i izdržljivost uređaja namijenjenoga pretežno za rad u prirodi, te je potpuno otporan na prašinu, vlagu ali i na udarce.

Kada je u pitanju praćenje, zahvaljujući redizajniranoj anteni, maksimalni raspon između GARMIN ASTRO 320 uređaja i Garmin ogrlice povećan je za gotovo 30 posto - do 14,5kmna ravnom terenu bez prepreka. Kao i njegov prethodnik, Astro 320 može pratiti do deset pasa po prijemniku odjednom, a uređaj je u potpunosti kompatibilan s Garmin DC 20, DC 30 i DC 40 ogrlicama za pse i priborom.

Uz poboljšane kartografske mogućnosti Astro 320 spreman je za lov na nepoznatim područjima. S odgovarajućom kvalitetnom kartom za odabrano nepoznato područje osjećat ćete se jednako sigurno i opušteno kao što se osjećate u vašem omiljenom lovištu. Osim učitane bazne karte, u Astro 320 možete učitati široku paletu Garmin topo karata, AdriaTOPO karte, kao i koristiti BirdsEye™ aplikaciju, te Garminov besplatni web alat Custom Maps za prebacivanje papirnatih ili digitalnih karata u vaš Garmin GPS ručni uređaj.

Uz detaljne kartografske podatke vidjet ćete svoj položaj i položaj vašeg psa, ali i ukoliko je vaš ljubimac prešao potok ili je u blizini opasne prometnice.

astro_pracenje_pasa_screenshot0.jpg

 

astro_pracenje_pasa_2.jpg

U Garminu se mislilo i na već postojeće vlasnike GPS kompleta Astro, tako da su sve stare ogrlice sa Astro 220 kompatibilne sa novim uređajem, a uređaj može pratiti do deset pasa. Lovci i kinolozi koji vole cijeli dan provesti u prirodi sa svojim psima, osobito goničima, razveselit će ih i nova mogućnost javljanja ogrlice prijamniku svake dvije minute, u odnosu na prijašnjih 30 sekundi, čim se produljuje trajanje baterije.

 

Novost je i nova opcija na ogrlici u vidu četveroznamenkastog PIN-a koji onemogućuje drugim lovcima da ''uhvate'' signal vašeg psa i vide njegov položaj.

Želeći povećati užitak, sigurnost i produktivnost lova i treninga pasa napravljeno je korisničko sučelje kojim se lakše upravlja. Također su optimizirani korisnički profili, izbornici i poboljšan je način prikaza i upravljanja podacima o psu tako da su najbitniji i lako razumljivi podaci dostupni lovcu.
S druge strane, dodane su i nove funkcije kao što su 3-osni elektronski kompas koji radi u svim položajima uređaja, dodani su i vibracijski alarmi koji neće prestrašiti plijen koji lovite, a tu je i mogućnost zaključavanja tipkovnice kako biste izbjegli slučajno aktiviranje tipkovnice dok uređaj držite u džepu ili prolazite kroz gusto raslinje.
Garmin je mislio i na one koji žele komunicirati u lovu s drugim lovcima i razmjenjivati podatke ili pozicije lovišta, od sada možete slati i primati točke, pjesme, pa čak i cijele profile pasa i postavke praćenja. U kombinaciji s već poznatom Garmin izdržljivošću (vodootpornošću i robusnošću) i autonomijom baterije do 20 sati, Astro 320 predstavlja pravi GPS sustav namjenjen za lov.

 

Astro 320 stigao je u hrvatske lovačke trgovine te će vjerujemo uskoro ova Garminova GPS ogrlica postati nezaobilazni pomagač mnogim našim lovcima, najčvršći argument tome je svakako cijena uređaja ili kompleta uređaja Astro 320 sa ogrlicom koja je višestruko niža od cijene kvalitetnog lovačkog psa, te se komplet može „isplatiti“ već u prvoj lovnoj sezoni. Maloprodajna cijena za uređaj Astro 320 iznosi 5.499,00kn (cijena uključuje ručni uređaj i jednu ogrlicu za psa).


Dodatne informacije o uređaju Astro 320 dostupne su na www.garmin.hr


Garmin Astro komplet makar prioritetno namijenjen lovcima i njihovim psima, nalazi primjenu i kod drugih vlasnika pasa, ali i raznim drugim područjima, gdje su zamjetili njegove superiorne mogućnosti.

 

garmin-astro320.jpg

Zadnja izmjena Nedjelja, 18 Ožujak 2012 16:05
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023