Weatherby i ATA industrija oružja proizvode Orion I bokericu

Napisao  Nedjelja, 25 Listopad 2015 21:10

Tvrtka Weatherby provodi testiranja u 2015oj godini sa puškama glatkih cijevi, okrečući se Turcima da sa njima proizvedu jeftini proizvod visoke kvalitete.

U turskoj ima puno odličnih proizvođača oružja. Weatherby je našao jednoga u ATA industriji oružja što Orion I pokazuje sa visokom kvalitetom rijetko viđenom od pušaka tako niske cijene.

Weatherby puške, radilo se o risanicama ili sačmaricama, su uvjek bile poznate po linijama koje također krase novu Orion I bokericu. Kao i  orginalna sačmarica Orion, ravni kundak ima hvat zvan Prince of Wales, ali potkundak je taj koji se posebno ističe, doslovno. Gledano iz profila, jedino na što se može pomisliti, je zaobljen trbuščić. Iako je to u ruci dosta ugodno,  posebno ne pridodaje estetici. Drvo je izrađeno iz orahovine sa sjajnom završnom obradom. Čak je i glava puške poprilično sjajna što dodaje izgled vrijednosti ovoj radnoj pušci.

Sve ovo čini Weatherby Orion I laganom puškom kojom se lagano barata. Puška u kalibru 12 teži 3,25 kilograma. Zatvarač se otvara putem 2 štifta koji iz glave ulaze u cilindre na cijevima.

Kočnica se nalazi na vratu kundaka te također služi kao selektor paljenja kod cijevi. Puška dolazi sa jednim obaračem te ejektorima. Puška će biti dostupna  sa duljinama cijevi od 66 te 71 centimetar koje su kromirane i ventilirane. Na cijevima se nalaze promjenjivi čokovi.

Iznenađujuće za laganu sačmaricu kalibra 12, Weatherby Orion I ima vrlo mali povratni trzaj te rame strijelca ne pati. Razlog tomu je posebna Pachmayr Decelator guma koja apsorbira mnogo trzaja.

Tržište jeftinih dvocjevnih sačmarica je naraslo u nekoliko posljednjih godina pošto su mnogi proizvođači pronašli način kako cijenu proizvodnje smanjiti. Weatherby spada u tu klasu cijena te je dobar dodatak jeftinim Japanskim i Talijanskim sačmaricama. Iako za sada novi modeli nisu najavljeni, nećemo biti iznenađeni ako elegantnija verzija sačmarice bude u idućem katalogu Weatherbya.


 

• Tip:                                   Bokerica
• Kalibar:                            12/76
• Duljine cijevi:                               66 i 71 centimetar
• Kočnica:                          ručna, radi kao selektor
• Okidač:                            jedan, težina povlačenja 3 kilograma
• Kundak:                           orahovina, sjajni
• Ukupna duljina:           116 centimetara
• Težina:                             3,25 kilograma
• Dodatci:                           3 promjenjiva čoka, ključ za čokove
• Cijena:                             1000 Dolara (Amerika)

Zadnja izmjena Nedjelja, 25 Listopad 2015 21:17
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023