Bergara B14 Timber risanica - najbolja risanica 2015

Napisao/la  Subota, 09 Siječanj 2016 23:21

Bergara, poznata španjolska tvornica puščanih cijevi od sada proizvodi tri linije risanica. Bergara B14 risanica izrađena je za one najzahtjevnije lovce i sportske pucače koji od svoje puške traže samo ono najbolje

Nova Bergara B14 Timber risanica oduševit će vas već na prvi pogled, a dodatno će vam se svidjeti čim ju uzmete u ruke. Iznenadit će vas svojim glatkim pokretima zatvarača i izvrsnim okidačem. 
B14 risanica je vrlo točna, pouzdana i sa vjerojatno najglađim zatvaračem na tržištu u svom segmentu.

Zatvarač je napravljen za otvaranje pod kutom od 90º i dimenzijama koje omogućuju jednostavnu prilagodbu sa svim vrstama dodatne opreme ( šine, nosača, okidača i kundak) dostupnim na tržištu. Ovo izvrsno djelovanje u kombinaciji sa Bergarinom postavljenom slobodnom cijevi jamči izvrsnu točnost i preciznost.
B14 je prvo predstavljen sa podnom pločom sprmnika streljiva, a odvojivi spremnik za streljivo predviđen je kao dodatna oprema za tržište.

Kapacitet punjenja puške je 3+1 za magnum kalibre i 4+1 za standardne.
Vrlo oštar okidač lako je prilagodljiv zahtjevima kupca za idealnu težinu povlačenja zbog dodatne sigurnosti ali i točnosti kod pucanja. Tvornički je okidač postavlje na 1,4 kg težine povlačenja.
Kundak je napravljen za optimalnu udobnost u svim položajima pucanja. Za one koji vole bezvremenski dizajn i eleganciju, Timber model sa orahovim kundakom je dobar izbor za njih. Drveni kundak ima epoksidne stupove koji štite i izbjegavaju deformacije drva te preciznu stabilnost tijekom duljeg vremena.


Bergara B14 Timber dolazi u kalibrima kao što su: 308 Win., 243 Win., 270 Win., 30-06 Spring, 300 WinMag, 7mm RemMag.

Najjeftinija linija ima dva modela: B14 Hunter i B14 Timber. Ove risanice su dizajnirane u stilu američkih pušaka, a izgledaju kao puno skuplje nego što stvarno jesu. Za cijenu ispod 1000 Eura ova risanica bi mogla biti najbolji izbor za lov s obzirom na ponuđeno. Naveli smo pet stvari koje morate znati o Bergara risanici.

1. Orahov kundak je Monte Carlo stila. Obrazina je podignuta kako bi lice približilo streljnoj ravnini. Riblja kost je kvalitetno izrađena te osigurava dobar grip, a guma puške je tanka te neće zapinjati za odjeću, a ipak je dovoljno debela da ublaži povratni trzaj. Mehanizam je uglavljen u polimerna ležišta u kundaku osiguravajući preciznost.

2. Cijev u risanicama izrađena je na CNC mašinama od čelika 4140. Svoje cijevi Bergara radi sa visokom preciznošću te višestruko provjerava gotove cijevi. B14 Timber risanica dostupna će biti u kalibrima 270 Winchester, 308, 30-06 i 300 Win Magnum. Cijev ima match krunu na ustima koja garantira preciznost.

3. Nekoliko testova preciznosti Bergare B14 Timber pokazali su grupu pogodaka ispod 3 centimetra na 100 metara, i to sa nekoliko vrsta tvorničkog streljiva. Preciznost je dokaz ove 3,5 kilograma teške risanice da su svi elementi vrhunski izrađeni, a Španjolski majstori su ih ukomponirali u jednu odličnu pušku.

4. Bergarin mehanizam napravljen je na bazi poznatog sistema Remington 700, ali ima nekoliko modifikacija koje će lovci cijeniti. Zatvarač sa dva ključa je vrlo siguran i klizi praktički bez zvuka. Ručica za vađenje zatvarača nalazi se sa lijeve strane i lako ju je doseći. Izbacivač i izvlakač garantiraju siguran rad prilikom repetiranja. Kočnica sa dvije pozicije je vrlo jednostavna, ali vrlo sigurna i tiha.

5. Okidanje je čisto, direktno, te nema apsolutno nikakvog praznoga hoda. Podesiva težina povlačenja može iznositi od 1,5 do 2.5 kilograma. Takvo nešto nije tipično za lovačke puška ove cjenovne klase.

Bergara risanice su visoke kvalitete te nude puno za svoju cijenu.  Za Bergara risanice raspitajte se u ORUŽARNICI ZAGREB

BERGARA B14 POBJEDNIK JE 2015 SHOOTING INDUSTRY AWARDS, NAGRADA ZA NAJBOLJE NOVITETE U VELIKOJ BRITANIJI  U KATEGORIJI: Nova risanica 2015 – RUAG Ammotec UK Ltd za Bergara B14

Zadnja izmjena Srijeda, 25 Svibanj 2016 21:09
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023