Sauer 404

Napisao/la  Nedjelja, 10 Siječanj 2016 01:01
Sauer 404 Sauer 404

Na kraju 2014 godine Sauer je predstavio dugo isčekivanu risanicu Sauer 404, proglašenu najboljom Sauerovom risanicom ikada

Za one koji su upoznati sa risanicom Sauer 202 znaju da razliku koju od već odlične puške čine jasna poboljšanja u modelu 404.
Nedvojbeno najbolje poboljšanje od Sauera 202 je novi sistem napinjanja. Oni koji su upoznati sa napinjanjem kod Blasera ili Merkela, odmah će shvatiti metodu. Kako bi to jednostavnije opisali, postoji velika pomični ključ na kraju zatvarača. Pomicanjem njega naprijed napinje se oružje, a vraćanjem na prvotnu poziciju otpušta pušku koja je tada potpuno sigurna. To je vrlo jednostavan sistem napinjanja koji se koristi kod ostalih proizvođača, a siguran je, jednostavan i vrlo efektivan.
Druga primjetna promjena je take down mogućnost. Iako je Sauer 202 risanica imala model koji je mogao mijenjati cijevi, ta promjena bila je spora i nepraktična. Sauer 404 je u tome puno poboljšana te ju je moguće rastaviti u nekoliko sekundi. To čini Sauer 404 risanicu odličnom za putovanja, ali je također i dizajnirana za lovce koji žele koristiti jednu pušku u više različitih kalibara. U nekoliko minuta, moguće je zamijeniti kalibar svoje puške bez većih poteškoća.

Cijela procedura skidanja cijevi prolazi vrlo glatko te se radi sa ručnim alatom koji se nalazi u potkundaku puške. Taj alat je praktički običan imbus koji se nalazi u prednjoj omči za remen, a nazvan je SUK (Sauer Universal Key). Taj ključ je sve što je potrebno kako bi se puška rastavila. Taj ključ je integriran kao dio same puške, pa je njegovo gubljenje ili zaboravljanje praktički nemoguće.
Prema nama, brzina i jednostavnost kojom se 404 risanica može rastaviti i spakirati osigurava da ova puška bude vrlo poželjna za one, koji, osim lova u svojem kraju, idu na lovačka putovanja.
Međutim, svi koji su vidjeli ili posjedovali Sauer prije, znati će, da ova puška nije samo tehnički superiorna, nego je i prava estetska ljepotica. Sauer risanice su vrlo atraktivnoga izgleda. Prema mnogima, puške su najljepše kada su uložene u drvo visoke klase, međutim, i sintetički kundak Sauer 404 ne zaostaje mnogo. Prednosti takvoga kundaka je funkcionalnost i izdržljivost.
Također postoji još nekoliko odličnih opcija Sauer 404 risanice koje moramo spomenuti. Jedna od njih je Quattro namještajući okidač. Okidač je moguće namjestiti na 4 težine okidanja od 550 do 1250 grama, ali također moguće je pomjerati okidač prema naprijed u štitniku. Koristeći Sauerov imbus ključ, moguće je okidač pomicati po 8 milimetara šini. To dopušta ljudima da namještaju udaljenost kako im odgovara.
Također, za razliku od Sauer 202 risanice, koja je trebala montažu, model 404 ima integriranu SUM (Sauer Universal Mount) montažu na aluminijskom kućištu. Na tu bazu odgovarajući, brzo skidajući ringovi, svaki se puta vraćaju na istu poziciju u nekoliko sekundi bez gubitka preciznosti.
Sa svim prilagodbama i poboljšanjima, Sauer ima pravo biti siguran u svoju reklamu da je Sauer 404 risanica superiorna puška prema ostalima. Možete biti sigurni da nešto što će te platiti poprilično novca cilja na sam vrh tržišta. Međutim, sa sa ovakvom kvalitetom, estetikom i preciznošću, povezano sa reputacijom koju Sauer ima, rušenje dosadašnjih standarda nas ne začuđuje.

Sauer 404 risanica dostupna je u 4 verzije. Ovdje smo naveli europske cijene modela

S 404 Classic 3.496 Eura.
S 404 Elegance 4.111 Eura, S 404 Classic XT 2.895 Eura.
S 404 Synchro XT 3.360 Eura.
SUM montaža košta od 470 Eura

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 18 Siječanj 2016 08:53
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023