Održana specijalna izložba njemačkih lovnih terijera CAC SISAK 2016

Napisao/la  Utorak, 14 Lipanj 2016 22:44
Ocijeni
(38 glasova)

Hrvatski klub njemačkih lovnih terijera, Podružnica „Zagreb“ organizirao je predmetnu manifestaciju 12. lipnja 2016. godine, a u nadležnosti i po pravilima Hrvatskog kinološkog saveza u  Starom Pračnom pored Siska.

Sutkinja na manifestaciji bila je gospođa Jenny Schröder (D), počasna predsjednica Njemačkog kluba njemačkih lovnih terijera (Deutscher Jagd Terrier Club e.V.) i počasna predsjednica Međunarodnog saveza za njemačke lovne terijere (Internationaler Verband für Deutsche Jagdterrier), te počasna članica Hrvatskog kluba njemačkih lovnih terijera, a koja je sudila na ovakvoj manifestaciji u Odri Sisačkoj i u Starom Pačnom već četvrtu godinu zaredom.

Stručni voditelj manifestacije je bio gospodin Nenad Jagodić, kinološki sudac i prijatelj HKNJLT.Delegat Hrvatskog kinološkog saveza bio je gospodin Željko Žilnik, kinološki sudac.Službeni fotograf je bio gospodin profesor Boris Šimundić.

Manifestaciju je sponzorirala tvrtka DDL ZAGREB d.o.o. iz Zagreba, Abramovićeva 11, 1010 Zagreb, s hranom „ROYAL CANIN i sa dvanaest komada enciklopedija.

Od 18 prijavljenih psa manifestaciji je pristupilo svih 18 pasa, a posebno nas je radovao nastup 6 pasa, a čiji vlasnici nisu članovi Kluba, na čemu im se najsrdačnije zahvaljujemo.

Manifestacija je održana na doličnoj i dostojanstvenoj organizacijskoj razini, počevši od samog otvaranja i odavanja počasti Domovini, intoniranjem himne Lijepa naša domovino (vokalno-instrumentalna izvedba), minutom šutnje za preminule članove i osnivače Kluba, pozdravnog govora predsjednika Hrvatskog kluba njemačkih lovnih terijera i pročelnika podružnice „Zagreb“ gospodina Marija Mileševića, počasne predsjednice IV-DJT, i DJT-Club e.V., te počasne članice Kluba i sutkinje manifestacije cijenjene gospođe Jenny Schröder i delegata Hrvatskog kinološkog saveza gospodina Željka Žilnika.

Ocjenu organizacije i provedbe manifestacije dali su pored prije navedenih uvaženih osoba i sami neposredni sudionici, odnosno natjecatelji na manifestaciji, kao i gosti-promatrači manifestacije, koji nisu krili zadovoljstvo što smo kao Klub imali kako organizacijske, tako i financijske kapacitete organizirati i uspješno provesti ovu manifestaciju već četvrtu godinu zaredom. Uspjeh ove manifestacije nama kao Hrvatskom klubu njemačkih lovnih terijera dodatan je poticaj za još veće zalaganje i postignuća u radu sa psima, te nam pruža ohrabrenje u nastojanjima da se i dalje organiziraju manifestacije po podružnicama HKNJLT. Ova vrsta djelovanja nacionalnog pasminskog kluba na cijelom području Republike Hrvatske predstavlja bit i opravdanost njegovog postojanja, a osnova je za organiziranje specijalističkih manifestacija za pojedinu pasminu u cilju njene ujednačenosti, razvoja i standardizacije. Teško je bilo sugovornicima iz Njemačke i Austrije za objasniti, kako kod nas pasminski klubovi nemaju nikakva posebne ingerencije, ama baš ni po kom pitanju za dotičnu pasminu psa, u odnosu na kinološke udruge općeg tipa u nas. Tko zna možda se nešto i promijeni uskoro po tom pitanju, barem kada su u pitanju autohtone pasmine pasa u nas. Nazočnost uvažene gospođe Jenny Schröder i gospodina Waltera Schanda, dopredsjednika IV-DJT u našoj sredini pored izvrsnog suđenja i bila je korisna, kako bi nam izravno prenijela svoja znanja i iskustva s pasminom njemački lovni terijer, te koje su najaktualnije informacije i zahtjevi prema uzgajačima, kada je u pitanju ova pasmina, a na čemu smo joj neizmjerno zahvalni.

Nakon proglašenja postignutih rezultata vodiča i pasa, te dodjele pisanih isprava, pehara, titula i donacija sponzora, uspješno je okončan službeni dio ove manifestacije, a nakon čega je organiziran prigodni domjenak za sve sudionike manifestacije.

Koristimo ovu prigodu za zahvalu čelništvu HNK „AŠK“ Staro Pračno i Mjesnom odboru Staro Pračno za nesebično gostoprimstvo i pomoć ustupanjem prostora nogometnog igrališta i objekta stadiona.

 

Ova manifestacija postaje tradicionalna i već je kao peta zaredom u Planu manifestacija HKNJLT za 2017.godinu.

NAJBOJE PLASIRANI PSI:

1. LORD OD SIGETSKE ŠUME, HR 20309 LT,
Okoćen: 23.05.2012.godine, Mikro čip: 191100000531092,
O: ARNO V. BLAUDIVISION,
M: ENNY OD SIGETSKE ŠUME,
Vlasnik: IVAN KRUNIĆ,

ODLIČAN, CAC, KLUBSKI PRVAK, BOB.

2.PRIMA VOM SCHINDELHAUS, HR 21015 LT,
Okoćena: 22.12.2013.godine, Mikro čip: 276109103069651,
O: ODIN VON DER ZEILER KLINGE,
M: XANDRA VOM DACHSGSCHLEIF,
Vlasnik: MARIO MILEŠEVIĆ,

ODLIČAN, CAC, KLUBSKI PRVAK, BOS.

3. ARI, HR 20782 LT,
Okoćen: 25.09.2013.godine, Mikro čip.191100000706131,
O: ADOLPH
M: ALISA
Vlasnik: ANDRIJA ŠIMIĆ

ODLIČAN, CAC.

4. MIRKO II VON OBERMAYERHOFEN , HR 21016 LT,
Okoćen: 07.11.2013.godine, Mikro čip: 900200000199117,
O: WOTAN VON OBERMAYERHOFEN,
M: ERINA DE LADELAZOLE,
Vlasnik: MARIO MILEŠEVIĆ,

ODLIČAN, R. CAC.

NAJMLAĐI:

1. ENA RED PHILIPS PETS, HR 21517 LT,
Okoćena 15.11.2016.godine, Mikro čip: 191100000805344
O: MIRKO II VON OBERMAYERHOFEN,
M: PRIMA VOM SCHINDELHAUS,
Vlasnik: MARIO MILEŠEVIĆ,

VRLO PERSPEKTIVNA

NAJLJEPŠI PAR:

1. ARI, DRINA RED PHILIPS PETS,
Vlasnik: ANDRIJA ŠIMIĆ,

 

Pročitano 3103 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023