Lovačko društvo "Jelen" Rušani

Napisao  Nedjelja, 03 Siječanj 2010 15:54
Lovište Lovačkog društva ''Jelen'' Rušani nizinskog je tipa. Nalazi se na području općine Gradina zahvaća njen sjeverozapadni dio, prostor između županijskog kanala i rijeke Drave, odnosno državne granice. Smješteno je sjeveroistočno od grada Virovitice u središnjemdijelu Virovitičko-podravske županije. 
Prostire se s desne strane rijeke Drave, uz državnu granicu s Republikom Mađarskom, a obuhvača ravnice oko rijeke Drave. Sjeverni dio lovišta reljefno je oblikovan njenim utjecajemjer ona teče sjevernim dijelom lovišta. To je tipićno nizinsko - ravničarsko lovište. u lovištu se nalaze sljedeća naselja: Rušani, Žlebina, Majkovac Podravski, Novi Gradac. Lovište nema razvijenu konfiguraciju terena. Najniža točka u lovištu je 101metar n/m i to u depresiji koja je nastala promjenom korita rijeke Drave, dok je najviša kota 111 metara n/m kod skoro napuštenog sela Peščanji Zatonj u sjevernom dijelu lovišta, kojem živi još samo jedna obitelj. Cijelo lovište pripada slivu rijeke Drave.
Prema uvijetima u kojima divljač živi ovo lovište pripada u panonsko okružje. Lovište je izrazito bogato različitim vrstama divljih životinja. U lovištu obitavaju: Jelen obični, Divlja svinja, Srna obična, Fazan obični, Zec, Prepelica pučpura, Divlje patke, Divlje guske, a može se nač i ostala divljač koja povremeno obitava ili povremeno prelazi preko lovišta.
 
Od lovnogospodarskih objekata mogu se pronači hranilišta za jelensku, srneću divljač, divlje svinje i divlje patke, te fazane i trčke. Osim toga tu su i solišta, prihvatilišta za fazane, kukuruzari. Tu su i površine s poljoprivrednim kulturama za poboljšanje prehrane. Istodbno se mogu pronači visoke, natkrite, zatvorene, toplinski izolirane, visoko komfortne čeke, te pomočne prijenosne čeke. Na svom području Lovačko društvo ''Jelen'' Rušani ima svoj lovački dom, koji u prizemlju ima veliku lovačku salu, sa toaletom, kuhinjom, spremištem, te uredom, za održavanje raznoraznih okupljanja, dok na gornjem katu su apartmani u kojima turisti koji dolaze u lov mogu prenočiti. Lovište ima površinu od 3339 hektara.
 
Lovačko društvo ''Jelen'' Rušani vam želi Dobru kob!   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Zadnja izmjena Subota, 28 Veljača 2015 00:08

Srodni sadržaj (po oznakama)

K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023