Završio jubilarni 30. sajam lova Jagd & Hund - Dortmund

Napisao  Nedjelja, 13 Veljača 2011 16:07
sajam_dortmund_2011_adriahunt_serval_240.jpgU nedjelju, 06.02.2011. završio je jubilarni 30. sajam lova Jagd & Hund( lov i pas ) u njemačkom Dortmundu. Kako su organizatori – MesseWestfalenhallen Dortmund, i najavljivali ovogodišnje je izdanje ovog poznatogsajma lova oborilo sve dosadašnje rekorde, kako po broju posjetitelja ( preko79.000 ) tako i po broju izlagača ( 669 ) na nevjerojatnih 13.400 m2 iz čak 35zemalja!  U ukupno 7 sajamskih hala od01. do 06. 02. 2011. posjetitelji su mogli pogledati sve što je novo i bitno usvijetu lova, ribolova, pasa i slobodnog vremena u prirodi. Sve navedeno činiovaj sajam liderom među specijaliziranim sajmova lova u Europi. To ujedno možepotvrditi i statistička brojka od preko 36 milijuna eura prometa kojeg suizlagači ostvarili na sajmu. Prema anketi provedenoj na posjetiteljima sajma,prosječna je potrošnja po posjetitelju ( kupovina, rezervacija, narudžba… ) naovogodišnjem sajmu bila 509 €!...

U nedjelju, 06.02.2011. završio je jubilarni 30 sajam lova Jagd & Hund ( lov i pas ) u njemačkom Dortmundu. Kako su organizatori – Messe Westfalenhallen Dortmund, i najavljivali ovogodišnje je izdanje ovog poznatog sajma lova oborilo sve dosadašnje rekorde, kako po broju posjetitelja ( preko 79.000 ) tako i po broju izlagača ( 669 ) na nevjerojatnih 13.400 m2 iz čak 35 zemalja !

sajam_dortmund_2011_adriahunt_serval_540_2.jpg
 

U ukupno 7 sajamskih hala od 01. do 06.02.2011 posjetitelji su mogli pogledati sve što je novo i bitno u svijetu lova, ribolova, pasa i slobodnog vremena u prirodi. Sve navedeno čini ovaj sajam liderom među specijaliziranim sajmova lova u Europi. To ujedno može potvrditi i statistička brojka od preko 36 milijuna eura prometa kojeg su izlagači ostvarili na sajmu. Prema anketi provedenoj na posjetiteljima sajma, prosječna je potrošnja po posjetitelju ( kupovina, rezervacija, narudžba… ) na ovogodišnjem sajmu bila 509 €!

sajam_dortmund_2011_adriahunt_serval_540.jpg
Predsjednik HLS-a Đuro Dečak sa Gregurom Žicom vlasnikom lovne agencije ADRIA HUNT

Dortmundski je sajam lova mjesto gdje se između ljudi iz branše kao i između dužnosnika izmjenjuju ekonomska iskustva na polju lovstva i sportskog ribolova, te iskazuje politička volja za zaštitu prava na lov i ribolov.  No ono zbog čega dolazi velika većina posjetitelja sajma su prije svega novosti na polju lovne ponude. Tako se uredno raspoređeni  po  odvojenim halama mogu vidjeti, negdje isprobati i naravno kupiti proizvodi i usluge poput ; lovne opreme, odjeće, lovačkog oružja, terenskih automobila, lovnogospodraskih objekata ( čeke, hranilišta … ), dermopreparatora, ribolovne opreme, izložbe lovačkih pasa te naravno ponude lovnih destinacija iz cijelog svijeta.

 

I ove je godine hala broj 7 bila rezervirana u cijelosti samo za izlagače koji su direktno ( lovišta, lovne farme ) ili kao lovne agencije nudili lovne aranžmane u cijelom svijetu. Hrvatsku lovnu ponudu ove su godine predstavile dvije lovne agencije iz Hrvatske, Agro Grom iz Zagreba te Adria Hunt iz Punta. Posjećenost naših štandova te interes za lov u hrvatskim lovištima je bio jako dobar i sigurno će u predstojećoj lovnoj godini dovesti u naša lovišta neke nove lovne turiste željne kvalitetnog lovnog odmora ! Najčešći upiti bili su upućeni za lov muflona na Jadranskoj obali, pogonske lovove na divlje svinje, te za mogućnosti spajanja lova i kupališnog odmora sa obitelji na našem moru. Recesija je, i inače vrlo oprezne potrošače, kakvi su njemački lovni klijenti, navela je na još veće mjere štednje kada je u pitanju lovni turizam.

sajam_dortmund_2011_adriahunt_serval_540_4.jpg
Čelnici LS Splitsko dalmatinkse županije na štandu lovne agencije ADRIA HUNT i video produkcije SERVAL
 

Hrvatska su lovišta u pravilu skuplja od konkurenata no ono što nam svi lovni turisti priznaju je neodoljiva ljepota naše jadranske obale i mogućnost kombiniranja lova sa odmorom na moru a što velika većina naših konkurenata jednostavno ne može ponuditi ! Za takvu su uslugu njemački lovni turisti spremni izdvojiti i nešto više novca. No pored njemačkih, sajam posjećuju i brojni potencijalni lovni turisti iz Nizozemske, Danske i Belgije, kojih uglavnom zanimaju pogonski lovovi na divlje svinje ! Sajam je u srijedu 02.02. posjetila i delegacija HLS-a na čelu sa predsjednikom G. Đurom Dečakom i 70 tak lovaca iz cijele Hrvatske.

sajam_dortmund_2011_adriahunt_serval_540_3.jpg

Po izjavama većine izlagača, već bi idući sajam Jagd & Hund mogao oboriti ovogodišnju statistiku, stoga ako Vas interesira vidjeti najveću europsku izložbu lova svakako obilježite početak iduće veljače u Vaš kalendar i dođite na sajam, uistinu ćete imati što vidjeti !

 

Autor: Gregor Žic lovna agencija ADRIA HUNT  Foto: Igor Ilić SERVAL video produkcija

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023