Najava: 3. LOREKO - Sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma

Napisao  Nedjelja, 03 Travanj 2011 19:10

Sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma pod nazivom LOREKO održat će se ove godine na Sajamskom prostoru Gudovac od 20. - 22. svibnja.


Ovogodišnji 3.LOREKO će ove godine biti dio jedne proširene sajamske manifestacije, pa će se tako u navedenom terminu održati još 3 sajma.
To se 3.SKOK-sajam konja i opreme za konje; 1.SPOREK-sajam sporta i rekreacije; DANI SIRA-sajam sira i mliječnih proizvoda.
U dijelu sajma LOREKO će se pored stručnih sadržaja, bogatog izbora lovne opreme, razmjene znanja i iskustava na okruglim stolovima i predavanjima, tijekom tri dana biti organizirano više izložbi i natjecanja, od streljaštva i streličarstva do kuhanja lovačkog gulaša i fiš paprikaša.
Lovcima se nudi:
-   sudjelovanje u natjecanju za najbolji lovački kotlić (meso divljači je osigurano)
-   sudjelovanje u natjecanju u gađanju glinenih golubova
-   povoljniju cijenu ulaznice za grupne posjete

PROGRAM SAJMA PDF

Sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma pod nazivom LOREKO održat će se ove godine na Sajamskom prostoru Gudovac od 20. - 22. svibnja.
Ovogodišnji 3.LOREKO će ove godine biti dio jedne proširene sajamske manifestacije, pa će se tako u navedenom terminu održati još 3 sajma.
To se 3.SKOK-sajam konja i opreme za konje; 1.SPOREK-sajam sporta i rekreacije; DANI SIRA-sajam sira i mliječnih proizvoda.
   
U dijelu sajma LOREKO će se pored stručnih sadržaja, bogatog izbora lovne opreme, razmjene znanja i iskustava na okruglim stolovima i predavanjima, tijekom tri dana biti organizirano više izložbi i natjecanja, od streljaštva i streličarstva do kuhanja lovačkog gulaša i fiš paprikaša.

Lovcima se nudi:
-   sudjelovanje u natjecanju za najbolji lovački kotlić (meso divljači je osigurano),
-   sudjelovanje u natjecanju u gađanju glinenih golubova,
-   povoljniju cijenu ulaznice za grupne posjete.

Molimo da nam se što prije javite kako bismo što kvalitetnije pripremili Vaš doček i sudjelovanje u sajamskom programu.
Sve potrebne informacije možete dobiti na našoj web stranici www.bj-sajam.hr ili se obratite u naš Odjel marketinga na tel: 00385 43 238 846

Dolazak na LOREKO može predstavljati poseban događaj za cijelu obitelj. Sadržaji su brojni i zanimljivi, primjereni svim generacijama tako da omogućavaju ugodan cjelodnevni boravak i nezaboravan doživljaj svima koji vole prirodu.

 

PROGRAM SAJMA PDF 

 


PRESS-KONFERENCIJA UOČI NAJLJEPŠE I NAJATRAKTIVNIJE SAJAMSKE PRIREDBE BJELOVARSKOG SAJMA KOJA SE ODRŽAVA OD 20. DO 22. SVIBNJA 

Četiri sajma – za svakoga ponešto

Po prvi puta se planiraju na sajamskom prostoru Bjelovarskog sajma u Gudovcu od 20. do 22. svibnja održati četiri zasebne, ali tematski povezane cjeline, zapravo četiri sajma u jednome. To su 3. LOREKO, sajam lova, ribolova, ekologije i turizma, 3. SKOK, sajam konja i opreme za konje, po prvi puta SPOREK, sajam sporta i rekreacije i 5. Sajam sira u gradu sira koji se iz gradske sportske dvorane preselio na sajamski prostor u Gudovcu. Vrijednost ove sajamske manifestacije je osim u broju tematskih cjelina što su svi sadržaji povezani s razvojem hrvatskog turizma, a namijenjeni sve većem broju štovatelja prirode i zdravog života. Generalni pokrovitelj sajmova je Ministarstvo turizma, a supokrovitelji Hrvatski lovački savez, Hrvatski športsko ribolovni savez i Hrvatska turistička zajednica. Sajmove će otvoriti ministar turizma Damir Bajs. Novinarima je na press-konferenciji župan Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija objasnio da nije riječ o spajanju sajmova zbog gospodarske krize nego zbog želje da dođe što veći broj posjetitelja.

-          Svi koji su posjetili prva dva naša sajma „Loreko“ ocijenili su ih najvišom ocjenom prije svega zbog velikog prostora, brojnih i zanimljivih sadržaja. Zbog toga će se i dalje ulagati u podizanje standarda izlaganja na sajamskom prostoru u Gudovcu kako bi se što bolje izlagači predstavili, a posjetitelji što bolje osjećali, rekao je župan Miroslav Čačija.  

Ljubitelji lova i ribolova, ekolozi i ljubitelji prirode i izvornih specijaliteta, sportaši i rekreativci,  kao i svi koji nude svoje usluge u turizmu imat će na jednom mjestu velik broj različitih i zanimljivih sadržaja. Zajednički je slogan za sve četiri sajamske cjeline: „ŽIVJETI S PRIRODOM“, a prema riječima Zlatka Salaja, direktora Bjelovarskog sajma može mu se pridodati i slogan „SAJAM ZA SVE GENERACIJE!“ Naime, dolazak na Sajamski prostor Gudovac može predstavljati poseban događaj za cijelu obitelj. Sadržaji su brojni i zanimljivi, primjereni svim generacijama - omogućavaju zabavan cjelodnevni boravak i nezaboravan doživljaj svima koji vole prirodu, sport i rekreaciju i – ono što je najvažnije za sve posjetitelje, velik broj raznovrsnih sadržaja vrlo dobro povezuju ugodno s korisnim. Zlatko Salaj, predstavio je u srijedu na press-konferenciji program koji je bogatiji i od najvećih sajamskih manifestacija. Od otvaranja u 9 sati, pa sve do zatvaranja u 17 sati sva tri dana gotovo da nema jedne minute, a da se nešto novo ne događa. Upravo je teško izdvojiti događanja zanimljiva za sve generacije. Posjetitelji će se moći upoznati s najnovijom opremom za lov, ribolov i brojne sportove kao što su biciklizam, streljaštvo, streličarstvo, borilački sportovi, sportski ples, boćanje i mnogi drugi sportovi. U mnogim će se sportovima posjetitelji moći i sami oprobati na brojnim demonstracijama ili kupiti neki od sportskih rekvizita po povoljnijim sajamskim cijenama. Pored stručnih sadržaja i razmjene znanja i iskustava na okruglim stolovima i predavanjima, tijekom tri dana organizirano je više izložbi i natjecanja, od streljaštva i streličarstva do natjecanja u kuhanju lovačkog gulaša i fiš paprikaša.

Sajmovi će se održati na ukupno 14.000 četvornih metara prostora. Svi zatvoreni prostori bit će ispunjeni. Na press-konferenciji je rečeno da „LOREKO“ postaje najveći specijalizirani sajam lovaca i ribolovaca  u ovom dijelu Europe na kojem će se predstaviti 125 izlagača.  

-          Organizirali smo jedan sajam koji je sasvim drugačiji od drugih. Sajam za svakoga ponešto... i stručno i popularno i zanimljivo za sve generacije, posebno naglašava Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma.

Najatraktivniji dio svakako je izložba konja i žive divljači. Među 140 konja 15 različitih pasmina i uzgojnih tipova bit će i oni koji su trenutno u Hrvatskoj među najatraktivnijima i najskupljima. Prema riječima Nidala Korabija voditelja središnjeg registra kopitara u Hrvatskom centru za konjogojstvo ovaj sajam je najbolji prikaz uzgojno-selekcijskog rada u hrvatskom konjogojstvu, a najznačajniji događaji na sajmu su  drugi festival punokrvnih arapskih konja, a riječ je o jednoj od najplemenitijih pasmina konja u svijetu koje će ocjenjivati najbolji svjetski suci, zatim će se prikazati veći broj sportskih konja i uzgoj kasača s demonstracijom kasačkih utrka, te neke novije pasmine kao što je gidran i posebno zanimljiv prikaz poni pasmine konja za najmlađe. Posjetitelji će imati priliku vidjeti od ponija do 900 kilograma teških hladnokrvanjaka. Očekuju se gosti iz Slovenije, Mađarske i Njemačke. Bit će organizirana natjecanja u vožnji i ljepoti zaprega uz vožnju posjetitelja te natjecanja konja u izvlačenju trupaca. Sve će to pratiti edukativna predavanja i demonstracije, a posjetitelji će sva tri dana moći uživati u jahanju. Posebno zanimljiv bit će prikaz western jahanja...

I treća sajamska cjelina nije ništa manje zanimljiva. Riječ je o prvom SPOREKU, sajmu sporta i rekreacije koji se po prvi puta održava i uključit će sve one koji su zainteresirani predstaviti svoj sport ili svoje rezultate široj javnosti. Tu je prije svega težište na sportskoj rekreaciji. Zbog toga se nastavlja započeta aktivnost iz prošlogodišnjeg LOREKA „Dan bicikla“ koja je lani okupila više stotina biciklista na biciklijadi i natjecanjima te izložbi old timer bicikala. Pozivaju se svi koji posjeduju bicikl da sudjeluju u biciklijadi koja će krenuti u nedjelju 22. svibnja iz središnjeg bjelovarskog parka u pravcu Gudovca. U biciklizmu je predviđeno natjecanje u biciklističkoj alki te u biciklističkim skokovima. U ovu sajamsku cjelinu uključeno je na poseban način i streličarstvo s mogućnošću provjere umijeća rukovanja lukom i strijelom na 3D metama divljači te sportskim metama i s različitim vrstama lukova, a posebno zanimanje vlada za streličarski SPOREK Master-kup na kojemu će nastupiti najbolji streličari Hrvatske i susjednih zemalja. Nadalje na paintball poligonu održat će se otvoreni turnir. I svi drugi sportovi bit će zastupljeni već prema pokazanom interesu za njihovo predstavljanje.

Četvrta sajamska cjelina je „5. Sajam sira u gradu sira“ koji se u Bjelovaru već tradicionalno održava nekoliko godina. Prema riječima Sonje Novak, pročelnice za gospodarstvo Grada Bjelovara koji je organizator, predstavit će se pedesetak proizvođača izvornih hrvatskih sireva s područja 11 županija i Bosne i Hercegovine od kojih će se na jedan novi način, javni ocjenjivački sud, zajednički stručnjaci i posjetitelji, izabrati najbolje, a uz njih će se predstaviti i proizvođači drugih izvornih proizvoda poput voćnih vina,  rakija, sokova i drugih pića.  Na posebnom uređenom sajamskom Trgu sira sva tri dana organiziran je zabavni program za posjetitelje uz novu degustaciju svakih pola sata. Za posjetitelje je osiguran besplatan prijevoz iz središta Bjelovara svakih pola sata.

Zbog toga zaista nije pretjerano reći da će ovaj sajam u svibnju, kao četiri sajma u jednom, biti mjesto okupljanja brojnih hobista i rekreativaca, ali i pravih sportaša, dakako i gurmana koji će moći degustirati specijalitete lovaca, ribolovaca, kao i Hrvatske udruge kuhara.

-          Za svakoga će se naći ponešto, a i cijeloj obitelji zagarantiran je zanimljiv, ugodan i koristan provod koji će zasigurno dugo pamtiti, poručio je Zlatko Salaj svim posjetiteljima na press-konferenciji. Njegovom pozivu pridružio se i župan Miroslav Čačija, župan Bjelovarsko-bilogorske županije koji je obavijestio novinare da će se na sajmu ove godine okupiti velik broj osoba iz javnog života, politike i gospodarstva među kojima su potpredsjednik Vlade Petar Čobanković (otvorit će 5. Sajam sira), ministri Damir Bajs, Radovan Fuchs i mnogi drugi uglednici među kojima su biskupi Bjelovarsko-križevačke i Banjalučke biskupije

Cijene ulaznica su 10 i 15 kuna uz besplatno parkiranje.

 

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023