Otvoren 21. Međunarodni sajam „Lov, ribolov, priroda, turizam“

Napisao  Petak, 07 Listopad 2016 21:00

Gospodarski, edukativni i turistički značaj Sajma. Najveći sajam iz oblasti lova u ovom dijelu Europe, Međunarodni sajam Lov, ribolov, priroda, turizam koji se već 21. godinu odvija u Varaždinu, otvoren je u petak u Gradskoj sportskoj dvorani.

„Na Sajmu je i ove godine oko 100 izlagača iz čak deset zemalja. Drago nam je što je ovaj sajam zanimljiv izlagačima, ali i posjetiteljima koje iz godine u godinu, osim sajamskom ponudom, privlačimo i popratnim programima“, rekla je direktorica Sajma Maja Šimenc na svečanom otvorenju te pozvala sve da sunčani vikend provedu na Sajmu, uživajući i u sadržajima na otvorenom.

„Varaždinska županija jedna je od najkvalitetnijih što se tiče kulture lovstva“, izjavio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš dodavši da je ovdje velik broj registriranih lovaca pa je iz tog razloga Varaždin iznimno plodno tlo za održavanje ovakvog sajma. Pohvalio je trud organizatora da Sajam učine obiteljskom manifestacijom na kojoj se educira javnost.
Alan Košić, zamjenik župana Varaždinske županije istaknuo je da Sajam ima ne samo gospodarski, nego i turistički značaj jer se lovni turizam u županiji sve više razvija.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak kazao je da Savez ovu manifestaciju podržava od prvog dana. „Hrvatska je poznata lovačka destinacija u cijeloj Europi, a najbolje mjesto okupljanja su upravo ovakvi sajmovi. Lovci su nezaobilazan čimbenik održavanja ravnoteže u prirodi, a pred nama su mnogi zadaci s ciljem očuvanja čistoće vrste“, istaknuo je te dodao kako je interes mladih za lovstvom velik te da je u proceduri zakon koji bi omogućio polaganje lovačkog ispita mladima od 16 godina. 

Još jedan savez koji sudjeluje u organizaciji Sajma Lov, ribolov, priroda, turizam je Hrvatski športsko-ribolovni savez. Čelni čovjek Vladimir Sever izrazio je zadovoljstvo stanjem u ribolovstvu i činjenicom da je zakonski regulirano da se ribe teže od pet kilograma nakon ulova moraju vratiti u vodu. Time je porastao riblji fond pa danas u hrvatskim rijekama i jezerima imamo kapitalce teže od 40 kilograma. „U Europi smo među prve tri zemlje po kvaliteti šaranskog ribolova te mogućnostima i potencijalima odvijanja sportskoga ribolova“, rekao je Sever.

< >Međunarodni sajam Lov, ribolov, priroda, turizam je već prvog dana privukao brojne posjetitelje, a u još većem broju očekuje ih se do nedjelje. Tijekom vikenda nudi mnoštvo sadržaja za sve uzraste i za raznolike ukuse.
Podsjećamo, u subotu počinje tradicionalni Sajamski kup u gađanju letećih meta. Održat će se predavanja na temu spin ribolova, zatim revija pasa lovačkih pasmina, a tijekom cijelog dana na Sajmu će se obavljati i besplatni preventivni pregledu krvnog tlaka i šećera u krvi.
U nedjelju će na Sajmu najviše uživati mališani koji mogu sudjelovati na cjelodnevnoj kreativnoj radionici, a oni i njihovi roditelji mogu se okušati i u disc golfu.
Također, možete pogledati nekoliko izložbi – divljač hrvatskog kraja, slatkovodne ribe, gmazovi i vodozemci, ptice grabljivice i izložba gljiva.

Sajam je u subotu otvoren od 9 do 19 sati, a u nedjelju do 17 sati. Više informacija nađite na web stranici Sajma ili na Facebooku (www.facebook.com/SajamLovRibolovPrirodaTurizam).

 


 

PROGRAM

Subota, 8.10.    

09:00    
Sajamski kup u gađanju letećih meta – u organizaciji LD „Vepar“ Ljubeščica - Ljubeščica

09:00-19:00   
Besplatni preventivni pregledi - Udruga oboljelih i liječenih od karcinoma pluća „Kaj sad?“

10:30                    
Revija pasa lovačkih pasmina – Hrvatski kinološki savez

11:00                   
Okrugli stol u organizaciji Športsko ribolovnog saveza Varaždinske županije

“Spin ribolov kroz povijest i danas” ; Božo Povijač

“Pravilnik o sportskom ribolovu i natjecanju”; Slavko Meister -  dvorana I. kat

Nedjelja, 9.10.

09:00    
Sajamski kup u gađanju letećih meta - u organizaciji LD „Vepar“ Ljubeščica - Ljubeščica

09:00-19:00       
Kreativna radionica za djecu

14:00                    
Prezentacije disc golfa – vanjski prostor, nasip uz Dravu

Petak - nedjelja

-  Divljač hrvatskih krajeva – Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza

-  Izložba Gmazovi i vodozemci  - Zoološki vrt grada Zagreba

-  Izložba gljiva - Gljivarsko društvo Smrčak, Čakovec

-  Izložba prepariranih slatkovodnih riba -  Interland d.o.o., Varaždin

-  Ptice grabljivice -  Hrvatski sokolarski klub

- Ugostiteljska ponuda i glazbeni program – Gastrocom d.o.o.

Zadnja izmjena Petak, 07 Listopad 2016 21:12
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023