DANI LOVA I RIBOLOVA Press informacija

Napisao  Srijeda, 18 Listopad 2017 10:58

Na Zagrebačkom velesajmu od 20. do 22. listopada održavaju se DANI LOVA I RIBOLOVA.

Ovaj sajam na kalendara sajmova Zagrebačkog velesajma vraća se zbog velikog interesa lovaca i ribolovaca nakon 11 godina.  Pokrovitelji Dana lova i ribolova su Hrvatski lovački savez i Hrvatsko športsko ribolovni savez.

Cilj ovogodišnjih Dana lova i ribolova je istaknuti mogućnost razvoja lovnog turizma na kontinentalnom području Hrvatske u suglasju s prirodom.

U tom kontekstu, pored izlagačkog segmenta sadržaj ove manifestacije uključuje edukacijsko-stručni program kojim se žele naglasiti potencijali te izravni značaj lovstva u očuvanju i održavanju prirode – trendovi i zakonske odredbe u cilju zaštite divljači te riba i njihovih prirodnih staništa.

Dani lova i ribolova održavaju se u paviljonima 7 i 7a Zagrebačkog velesajma.

danilova0917 1530x500

Zanimljivosti za posjetitelje

Hrvatski lovački savez i Hrvatsko športsko ribolovni savez na sajmu organiziraju bogat stručno prateći program.  Očekuje se tako 21. susret rogista, revija lovačkih pasa, sokolarenje – lov pticama grabljivicama, promocija lovačke kuharice „Divlji u kuhinji“ autora Melvina Burnića i Roberta Mlinareca.

Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza organizira DIORAMU, izložbu divljih prepariranih životinja, a Hrvatski športsko ribolovni savez Izložbu riba. Hrvatski streljački savez i Zagrebački streljački savez organiziraju Streljanu za gađanje laserom, samostrelom, lukom i strijelom.

 

Edukativni Zoo vrt

Zoološki vrt grada Zagreba na Danima lova i ribolova sudjelovat će kroz izložbu zmija koje obitavaju na području Zagreba. Izložit će se sljedeće vrste: poskok (Vipera ammodytes), riđovka (Vipera berus), smukulja (Coronella austriaca), bijelica (Zamenis longissimus), bjelouška (Natrix natrix), vodarica (Natrix tesellatta).

Uz izlaganje živih životinja prezentirat će i izložbu fotografija pod nazivom „Urbane zmije“. Posjetitelji sajma imat će priliku susreti se i s crvenouhom kornjačom. Kroz upoznavanje s ovom životinjskom vrstom posjetitelje će se educirati o negativnim posljedicama puštanja egzotičnih kućnih ljubimaca u prirodu.


Dani lova i ribolova za najmlađe

Na sajmu nismo zaboravili ni na naše najmlađe posjetitelje. Za njih su organizirane različite edukativne radionice. Lovačka udruga „Dama Dama“ na svom štandu u sklopu štanda Hrvatskog lovačkog saveza održat će zanimljiva edukativna druženja sa najmlađim posjetiteljima.

Kroz crtanje i bojanje bojanki upoznat će se sa divljim životinjama koje žive u Hrvatskoj, a kroz zanimljivu igru sve o njihovoj prehrani (kako se hrane, s čime i sl.).

danilova05917 1530x500

Očekuju vas još i:

  • prezentacije novih proizvoda i opreme za lov i ribolov
  • promocija sportskih disciplina u lovu te slatkovodnom i morskom ribolovu
  • predstavljanje domaćih i stranih lovnih i ribolovnih destinacija - turistički aranžmani
  • promocija lovne kinologije
  • tematske umjetnine i antikviteti
  • natjecanje lovačkih zborova
  • lovna i ribolovna gastronomija
  • izložbe
  • nagrade za posjetitelje

Radno vrijeme je u petak i subotu od 9,00 do 20,00 sati, a nedjelju od 9,00 do 18,00 sati.
Cijena ulaznice iznosi 20,00 kuna.
Više o Danima lova i ribolova na www.zv.hr

Zadnja izmjena Srijeda, 18 Listopad 2017 11:15
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023