Povodom Dana planete Zemlje članice Kluba lovkinja LSBBŽ „GEA“ organizirale poučno predavanje za djecu iz bjelovarskog dječjeg vrtića Pinokio

Utorak, 26 Travanj 2016 13:48
Ocijeni
(5 glasova)
Zajednička fotografija Zajednička fotografija

Povodom Dana planete Zemlje (22.4.) članice Kluba lovkinja  LSBBŽ „GEA“ organizirale su poučno predavanje i veselo druženje koje ruši predrasude o lovcima kao „ubojicama životinja“ i onima koji nisu u službi prirode.

Prikazale su što zapravo rade lovci, kako se brinu o divljači, kako štite okoliš te održavaju prirodnu ravnotežu. Ugostile su djecu iz bjelovarskog dječjeg vrtića Pinokio u prostorima lovačke kuće LD „Srnjak“, Ivanjska. Dolaskom u lovačku kuću, djeca su pogledala edukativan film o simbiozi lovca i prirode te svim divljim životinjama u Republici Hrvatskoj. Sve što su naučili o ekologiji, ponašanju prema prirodi, djeca i lovkinje primijenili su zajedno te skupili smeće koje su neodgovorni građani bacili u blizini lovačke kuće. Nakon uspješno odrađene radne akcije uslijedio je ručak i program u kojem su djeca pjevala i recitirala pjesmice povodom Dana planete Zemlje. Na samom kraju zabavnog i poučnog druženja s lovkinjama Kluba  LSBBŽ „GEA“ djeca su zaključila kako moraju održavati okoliš čistim jer samo čist okoliš je i zdrav okoliš. Djeca su svojim eko znanjem provela u stvarnost slogan „Više cvijeća manje smeća“. Sretan Vam Dan planete Zemlje i dobra kob!

Tekst napisala: Matea Bengez
Pročitano 4125 puta Zadnja izmjena Utorak, 26 Travanj 2016 13:57
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023