Lovna agencija JiP AGENT: Najbolja lovna sezona ikada do sada

Napisao  Nedjelja, 22 Srpanj 2012 11:49

Lovna sezona 2011/2012 za lovnu agenciju Jip AGENT iz Senja i njih kao outfitere bila je svakako najuspješnija do sada. Više od 20 lovnih klijenata od kojih 10 poznatih svjetskih internacionalnih lovaca bilo je priznanje i čast ali i velika obaveza i odgovornost da se svi zahtjevi takvih lovaca i odrade u potpunosti.


Craig Boddington i Josip Tomljanović  s odstrijeljenim čagljem
Lovnu sezonu započeli smo s gsp. John R. Monsonom, iz New Hempshira, USA 27. predsjednikom SCI USA

Croatia 2012 - Craig Boddington

On je odstrelom smeđeg medvjeda kod nas zaokružio svoj Grand Slam Bears of the World a ostalim našim odstrijeljenim vrstama upotpunio broj stečenih Europskih vrsta za prestižnu Europsku nagradu Ullmann Award i to 5. level od ukupno 40 različitih Europskih lovnih vrsta.
Nakon njega David Tuttle iz Californije, USA, lovac sa više od 180 lovnih vrsta svijeta stekao je kod nas smeđeg medvjeda i muflona.
Nakon ljeta jesen smo počeli s Walterom Page Maysom, lovcem koji ima Ovis World Slam Super 20 i odstrelom našeg muflona krenuo je u osvajanje Ovis World Slam Super 30.

            Početkom listopada nadaleko poznati američki lovac Robert Douglas Yajko, Colorado, USA, 19. predsjednik SCI USA i bivši predsjednik SCI Trophy Record Comitya. Danas u utrci za najprestižniju svjetsku lovnu nagradu Weatherby Award, došao je kod nas da bi odstrijelio čaglja i muflona što je i učinio.
Nakon njega Larry Lewis, Michigan, USA, koji je došao da bi Europskim Muflonom iz našeg Svetog Jurja i sa još jednim s Dugog Otoka zaokružio svoj Ovis Grand Slam.craig-joso-2012-540
Dva najjača španjolska lovca gsp. Eduardo Romero i Marcial Gomez Sequeira lovili su kod nas divokoze.
Thomas J. Hammond, Michigan, USA, ovogodišnji dobitnik Conklin Awarda i jedan od nominiranih za Weatherby Award, lovio je kod nas u studenom čaglja i muflona. Stekao je vrhunskog zlatnog muflona s 220,00 CIC točaka, 11 godina starosti i preko 90 cm dužine.
Zlatnog divojarca koji je ušao u SCI Top 10 Balkanske divokoze na 8. mjesto stekao je najveći njemački lovac na divlje ovce i koze gsp. Wulf Goetze.
Prije božića u lov na Dugi Otok došao nam je i gsp. Denis Anderson iz Californije, USA, 30. predsjednik SCI USA a kalendarsku 2012.g. završili smo s Larry Higginsom iz Michigana, USA, aktuelnim potpredsjednikom SCI USA, velikim svjetskim lovcem koji također konkurira za Weatherby Award.

            Nakon 40. SCI Konvencije u Las Vegasu u siječnju 2012. došao nam je najpoznatiji lovac današnjice gsp. Craig Boddington koji je također nominira

SAFARI TIMES April 2012

n za Weatherby Award, i do sada iza sebe ima 108 lovova u Africi i 18 napisanih knjiga o lovu po svijetu. Iz Hrvatske odlazi s 4 nove lovne vrste koje je stekao s nama kao outfiterom i svoj broj odstrijeljenih lovnih vrsta tada zaokružuje na 290. Također gsp. Boddington je u Hrvatskoj loveći s nama napravio mnogo vrlo dobrog filmskog materijala sa svojom snimateljskom ekipom koja će od toga producirati promotivni film o lovu u Hrvatskoj koji će svoju premijeru imati na 41. SCI USA Konvenciji u siječnju 2013 u Renou u Nevadi.

SAFARI TIMES April 2012

 Također u najprestižnijim svjetskim lovačkim magazinima SAFARI TIME i SAFARI MAGAZINU već je objavio dva velika članka o lovu u Hrvatskoj.
Čekamo još i njegov članak u SPORTS AFIELD lovačkom magazinu s najdužom tradicijom izlaženja u USA – ove godine slave 125 godina i največim tiražom u USA a i u svijetu od preko 1.000.000 primjeraka.
Svoj dolazak ponavlja Larry Higgins ali ovaj put s lovačkim prijateljem Gary Rigotti iz Oregona, USA koji je došao da bi s našim muflonom bio što bliže u utrci za svoj Ovis World Slam Super 40. Sada ima 33 različite divlje ovce.
Larry Higgins odlazi iz Hrvatske nakon 12 dana uspješnog lova s pet novih lovnih vrsta i na odlasku kaže da se vraća u Hrvatsku na muflona s dužinom od preko 95 cm kada ga nađemo u otvorenom lovištu na obali ili otocima.

Craig-Boddington-Article-1.-page Craig-Boddington-Articles-2.-page Craig-Boddington-Articles-3.-page-100 Craig-Boddington-article-4.-page Craig-Boddington-article-5.-page

Veoma uspješnu lovnu sezonu 2011/2012 završavamo jednim od najjačih europskih internacionalnih lovaca, najjačim lovcem Mađarske gsp. Belom Hidvegijem. On također kao član GSCO u utrci za Ovis World Slam Super 30 i Capra World Slam Super 40 stiće kod nas dvije lovne vrste.

            I što na kraju reći za kraj ovakve lovne sezone.

Više nismo nepoznati, Hrvatska se putem naših uspješnih lovova pročula kao izvrsna lovna destinacija i nijedan lovni sajam ili reklama u lovačkim magazinima ne mogu napraviti marketinga kao lovci gosti sami kada kažu prijateljima „ Bio sam u Hrvatskoj, lovio s Josipom Tomljanovićem i bilo je fantastično, ne mogu ti to opisati riječima moraš to doživjeti, bookiraj lov što prije, Hrvatska u njegovoj organizaciji je apsolutno Top Ten destinacija u Europi a i šire...“.  i ovi uspjesi postignuti u lovnoj 2011/2012 su priznanje ali i obaveza da u lovnoj 2012/2013 ti rezultati budu još i bolji.

Tekst i fotografije: Josip Tomljanović ing.

Članak u SAFARI MAGAZINU za May/Jun 2012 stranica br. 50-52 i 105-107.

Zadnja izmjena Nedjelja, 24 Svibanj 2015 18:55