Ivanečki Jeger ponovo najduži na svijetu

Napisao  Nedjelja, 27 Lipanj 2010 19:24

Jeger_Ivanec.jpgVeć tradicionalno središnji dio proslave svake godine na Dan grada Ivanca njegovim se građanima na glavnom trgu servira najdulji jeger na svijetu.
Ovogodišnja lovačka kobasica načinjena u ivanečkom IMI-ju bila je dugačka 1,2 kilometra. Već izvježbanim djelatnicima mesne industrije Ivanec trebala je samo jedna smjena da je izrade, a kilometarski je jeger u Ivancu planuo za samo jedan sat, prema procjenama u Ivancu je prošetalo gotovo deset tisuća ljudi. Jeger je napravljen od 1600 kilograma najkvalitetnijeg svinjskog i junećeg mesa i uz dodatak 30-tak kila začina, bez upotrebe aditiva, po posebnoj recepturi koju godinama drže u tajnosti...

 

Već tradicionalno središnji dio proslave svake godine na Dan grada Ivanca njegovim se građanima na glavnom trgu servira najdulji jeger na svijetu.
Ovogodišnja lovačka kobasica načinjena u ivanečkom IMI-ju bila je dugačka 1,2 kilometra. Već izvježbanim djelatnicima mesne industrije Ivanec trebala je samo jedna smjena da je izrade, a kilometarski je jeger u Ivancu planuo za samo jedan sat, prema procjenama u Ivancu je prošetalo gotovo deset tisuća ljudi. Jeger je napravljen od 1600 kilograma najkvalitetnijeg svinjskog i junećeg mesa i uz dodatak 30-tak kila začina, bez upotrebe aditiva, po posebnoj recepturi koju godinama drže u tajnosti.

Jeger_Ivanec.jpg

Najduži jeger na svijetu rezali su svi živi i mogući saborski, županijski i lokalni političari, pridružio im se i načelnik policije, dok su posjetitelji s guštom degustirali.

Ovo naravno nije prvi puta da se najduži Jeger radi u Ivancu, 2008. su npr. izradili su kobasicu dugu 1.185m  koliko je visoka Ivanščica 1.061 metar + malo za svaku sigurnost da bude najduži.Više godina su se natjecali sa Koprivničancima u (mesna industrija Danica) u izradi najdužeg i najboljeg Jegera. Ivančani, inače, tvrde da je upravo njihov kraj kolijevka jegera, a isto smatraju i u Koprivnici,  iz Podravke pak ističu kako se s njima u proizvodnji jegera nitko ne može mjeriti.

Tko je ove godine probao prvi korak jegera (a što je od davnina lovačka mjerna jedinica za jeger) nismo uspjeli saznati.

 

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58