5. sajam zadrugarstva, obrtništva i turizma i 1. izložba lova i ribolova

Napisao  Četvrtak, 15 Srpanj 2010 16:03

lovacka-izlozba-sunja3.jpgPod pokroviteljstvom sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, u organizaciji Sisačko-moslavačke županije, Regionalnog saveza zadruga područja posebne državne skrbi i Općine Sunja u subotu, 10. i nedjelju, 11. srpnja 2010. godine u Sunji je održan 5. sajam zadrugarstva, obrtništva i turizma i 1. izložba lova i ribolova Sisačko-moslavačke županije. Ovogodišnji partner gospodarskim manifestacijama je Krapinsko-zagorska županija. Sudjelovalo je 70 izlagača s područja Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije.
Najzanimljivije je narano bilo predstavljanje izložbe lova i ribolova, a predsjednik Županijske skupštine Željko Kardaš predstavio je i prvi Katalog lovišta Sisačko-moslavačke županije.

 

Tomislav Cvar - član Sokolarstva Petrinja

Pod pokroviteljstvom sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, u organizaciji Sisačko-moslavačke županije, Regionalnog saveza zadruga područja posebne državne skrbi i Općine Sunja u subotu, 10. i nedjelju, 11. srpnja 2010. godine u Sunji je održan 5. sajam zadrugarstva, obrtništva i turizma i 1. izložba lova i ribolova Sisačko-moslavačke županije. Ovogodišnji partner gospodarskim manifestacijama je Krapinsko-zagorska županija. Sudjelovalo je 70 izlagača s područja Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije.
 

 

Sajam i izložbu proglasio je otvorenima predsjednik Županijske skupštine Željko Kardaš. Krapinsko zagorsku županiju, kao partnera 5. sajma zadrugarstva, obrtništva i turizma i 1. izložbe lova i ribolova Sisačko-moslavačke županije, predstavio je zamjenik krapinsko-zagorskog župana Anđelko Ferek Jambrek, savjetnik župana Krešimir Končevski i direktorica Turističke zajednice Ksenija Tomić.
Prigodom održavanja 1. izložbe lova i ribolova Sisačko-moslavačke županije, osim sadržaja koji su bili upriličeni od strane lovaca i ribolovaca (izložba trofeja, video prikaz, stari ribo alati, kuhanje fiš paprikaša i gulaša za posjetitelje i sl.), predsjednik Županijske skupštine Željko Kardaš predstavio je i prvi Katalog lovišta Sisačko-moslavačke županije u kojem se kroz panorame lovišta i prikaze lovogospodarskih i lovotehničkih objekata na 74 stranice prezentira i popularizira lovstvo (uzgoj, zaštita i lov divljači) u 66 lovišta na području Sisačko-moslavačke županije. Na prostoru Sisačko-moslavačke županije ustanovljeno i dato u zakup ili koncesiju uglavnom domicilnim lovcima, čak 28 državnih lovišta na ukupno187.019 hektara u nadležnosti Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i 38 zajedničkih lovišta ukupne površine 245.044 hektara u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije. S ukupno 432.063 ha lovišta, Sisačko-moslavačka županija je druga po veličini lovišta, odmah iza Ličko-senjske županije. Od ukupno 66 lovišta, 50 ih je putem 42 lovoovlaštenika (2.847 lovaca) učlanjeno u Lovački savez SMŽ. U lovištima se gospodari s najvećom stvarnom populacijom divljih svinja u državi, a tu je i zavidan broj jelenske i srneće divljači, te velik broj svih vrsta sitne divljači i zaštićenih životinjskih vrsta. 

lovacka-izlozba-sunja.jpg
Željko Kardaš (otvorio izložbu) i Vladimir Demetrović
 
lovacka-izlozba-sunja2.jpg
Tomislav Cvar, Boris Bezjak, Vladimir Demetrović - članovi Sokolarstva Petrinja
 

 

 

PROGRAM 5. SAJMA ZADRUGARSTVA, OBRTNIŠTVA
I TURIZMA I 1. IZLOŽBE LOVA I RIBOLOVA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE,
Sunja, 10. i 11. srpnja 2010.


Subota, 10. srpnja:

- 10.30 sati - dolazak gostiju na sajam, brodom i vlakom (brod "Juran i Sofija" polazi u 9.00 sati iz Siska, ispred Lučke kapetanije/Malog kaptola; plovi prema Sunji rijekama Kupom i Savom; u 10.30 sati očekivani je dolazak broda u Gradusu, na rijeci Savi, gdje putnici presjedaju u "vlakić bajkić" koji ih odvozi na lokaciju sajmišta u Sunji; očekuje se kako će putnici na brodu biti dužnosnici, građani i predstavnici medija)

- 11.00 sati - svečano otvaranje 5. sajma zadrugarstva, obrtništva i turizma i 1. izložbe lova i ribolova Sisačko-moslavačke županije (glavni šator)

- IZJAVE MEDIJIMA

- 12.00 sati - Dan Krapinsko-zagorske županije – predstavljanje partnera i njihovih izlagača

- 13.00 sati – predstavljanje 1. izložbe lova i ribolova, te prvog županijskog Kataloga loviša (sporedni šator)

- IZJAVE MEDIJIMA

- 13.30 sati - ocjenjivanje meda, sira i vina

- 15.00 do 17.00 sati – okrugli stol u Općinskoj vijećnici Sunje na temu prilagodbe poljoprivrede Europskoj Uniji (predavači iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH i Hrvatskog saveza zadruga)

- 14.00 do 19.00 sati – predstavljanje izlagača

- 20.00 sati - zatvaranje izložbenog prostora

Nedjelja, 11. srpnja:

- 08.00 sati - početak sajma

- 10.40 sati - svečana povorka zaprega (od Općinske vijećnice prema prostoru sajma)

- 11.00 sati - otvaranje Državne konjogojske izložbe

- 13.00 sati - ocjenjivanje gulaša

- 13.30 sati – degustacija i podjela gulaša

- 14.00 sati - domjenak u Društvenom domu "Sven Lasta" Sunja

- 14.00 do 17.00 sati - predstavljanje izlagača

- 17.00 sati - podjela zahvalnica izlagačima i izvlačenje nagrada za posjetitelje

- 17.00 sati - okrugli stol u Općinskog vijećnici na temu uzgoja i prerade ljekovitog bilja (predavači s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i uzgajivači)

- 19.00 sati - završetak sajma


Priredio:   Tomislav Cvar

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58