90 Obljetnica osnutka i djelovanja Lovačke udruge Fazan Varaždin

Napisao  Četvrtak, 14 Lipanj 2012 17:05

lu-fazan-varazdin-240Lovačka udruga Fazan Varaždin obilježava 90 Obljetnicu osnutka i djelovanja

1922. – 2012.    LU  FAZAN VARAŽDIN

VARAŽDIN - 90 Obljetnica osnutka i djelovanja Lovačke udruge Fazan Varaždin  jedne od najstarijih lovačkih udruga u Hrvatskoj. Društvo je osnovano 1922 god. i neprekidno radi u podizanju svijesti, promidžbi lova i lovnog turizma na području sjeverozapadne Hrvatske.

lu-fazan-varazdin-540

Lovačka udruga Fazan Varaždin obilježava 90 Obljetnicu osnutka i djelovanja

1922. – 2012.    LU  FAZAN VARAŽDIN

VARAŽDIN - 90 Obljetnica osnutka i djelovanja Lovačke udruge Fazan Varaždin  jedne od najstarijih lovačkih udruga u Hrvatskoj. Društvo je osnovano 1922 god. i neprekidno radi u podizanju svijesti, promidžbi lova i lovnog turizma na području sjeverozapadne Hrvatske. Utemeljitelji društva neizmjerno su zaslužni uz neizostavnog grofa Bombelesa za proširenje i unos fazana na naša područja kao novu lovnu divljač.

Članovi društva aktivno su sudjelovali u II svjetskom ratu u borbi protiv fašizma isto tako ponovo su se bez predumišljaja uključili među prvim oružanim postrojbama na području varaždinske županije,a kasnije i cijele Hrvatske. Zato društvo ima 27 dragovoljca domovinskog rata. Aktivno danas ima 75 članova koji u ovim teškim vremenima uspijevaju održati kontinuitet uzgoja i brige o divljači s kojom gospodari.

Povodom ove hvalo vrijedne obljetnice svim sadašnjim i bivšim članovima udruge te svim lovcima ma gdje se oni nalazili uz srdačan lovački pozdrav „ Dobra Kob „ 

 

Zadnja izmjena Četvrtak, 14 Lipanj 2012 21:10