U Donjoj Motočini atrogasci pomagali lovcima o brizi za divljač

Napisao  Utorak, 21 Kolovoz 2012 13:37

pojilitedvd0002Vatrogasci DVD-a Donja Motičina punili pojilište u zajedničkom otvorenom lovištu broj XIV/175 "Donja Motičina" kojim gospodari njihovo društvo. Do sada nije bilo potrebno za ovakvim akcijama zbog toga što kroz lovište teče potok Bukvik te do sada nikad nije presušio. Visoke temperature i preko 40 stupnjeva te nedostatak padalina koje su inače jedino punila izgrađena pojilišta, izazvale su nedostatak vode te su zaslužne za presušivanje potoka....

Vatrogasci DVD-a Donja Motičina punili pojilište u zajedničkom otvorenom lovištu broj XIV/175 "Donja Motičina" kojim gospodari njihovo društvo. Do sada nije bilo potrebno za ovakvim akcijama zbog toga što kroz lovište teče potok Bukvik te do sada nikad nije presušio. Visoke temperature i preko 40 stupnjeva te nedostatak padalina koje su inače jedino punila izgrađena pojilišta, izazvale su nedostatak vode te su zaslužne za presušivanje potoka. 

pojilitedvd0002

pojilitedvd0004

U potoku ima još vode u virovima a što je zaslužan izvor kod "Greplovi" koji na žalost nije dovoljan. Stoga su se članovi lovačkog društva i dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Donje Motične odlučili na akciju punjenja pojilišta te su danas 20. srpnja u podnevnim satima iz vlastitog bunara lovačkog društva dopremili u pojilište "na Šaški" 12000 litara vode. Akciju je vodio lovnik Davor Vrabac a ispred DVD-a su bili vatrogasci Darko Vinković, vozač cisterne i Dino Peršić. Obilaskom pojilišta vidljivo je da se sve više divljači koristi vodom, a obzirom da su za ovaj tjedan prognozirane ponovne vrućine bez padalina vatrogasci i lovcu su odlučili za sedam dana ponoviti ovakvu akciju.

Izvor: LD Donja Motočina