BIH - Sanski Most: Medvjed napao stado krava

Napisao  Nedjelja, 23 Rujan 2012 12:28

Ilustracija Foto  Guliver-ThinkstockBIH - Sanski Most - Nesvakidašnji slučaj dogodio se u petak, 21. 9. 2012. u sanskom selu Kljevci. Odrasli medvjed napao je stado krava koje se nalazilo na ispaši, te tom prilikom usmrtio jednu junicu....Iz Lovačkog društva „Sana“ informirali su kako se ovakvi slučajevi nisu događali u posljednje vrijeme...

BIH - Sanski Most - Nesvakidašnji slučaj dogodio se u petak, 21. 9. 2012. u sanskom selu Kljevci. Odrasli medvjed napao je stado krava koje se nalazilo na ispaši, te tom prilikom usmrtio jednu junicu.

Inače, ubijena životinja i stado su u vlasništvu poljoprivrednog proizvođača iz sela Čaplje. Nakon što se pogostio mesom ubijene životinje, medvjed je napustio mjesto događaja. O ovom slučaju su obaviješteni predstavnici nadležnih institucija, te su predstavnici policije, veterinarske stanice i lovočuvarske službe obavili uviđaj na licu mjesta.

Ilustracija Foto  Guliver-Thinkstock

Iz Lovačkog društva „Sana“ informirali su kako se ovakvi slučajevi nisu događali u posljednje vrijeme, te kako je posljednji sličan događaj zabilježen još prije dvije godine kada je medvjed u blizini sela Lušci Palanka prevrnuo nekoliko košnica.

U ovom lovačkom društvu ističu kako se broj medvjeda u posljednjim godinama zbog zabrane lova na ove životinje i uspješnog gospodarenja lovištem značajno povećao. Pretpostavlja se kako se ovaj medvjed spustio iz grmečkih šuma u blizinu naseljenih mjesta u potrazi za hranom.

Zadnja izmjena Nedjelja, 23 Rujan 2012 12:38