Lovačka udruga „Podložje-Ključevi“ N.Gradiška sudjelovala u akcija "Zelena čistka“

Napisao  Ponedjeljak, 22 Travanj 2013 00:19

poslozje-kljucevi-ng-2013-120-1Nacionalna kampanja pod geslom „Jedan dan za čisti okoliš“ održana je 20. Travnja i na području Nova Gradiške.Cilj je bio što više očistiti okoliš od otpada, divljih deponija, ali i osvijestiti potrebu očuvanja prirode. Članovi lovačke udruge „Podložje-Ključevi“N.Gradiška aktivno su se pridružili ovoj akciji zajedno sa volonterima, djelatnicima  javnih radova, djelatnicima Šumarije Nova Gradiška, djelatnicima komunalnog poduzeća  „Slavča“ i djelatnicima Gradskog radija.

Nacionalna kampanja pod geslom „Jedan dan za čisti okoliš“ održana je 20. Travnja i na području Nova Gradiške.Cilj je bio što više očistiti okoliš od otpada, divljih deponija, ali i osvijestiti potrebu očuvanja prirode.

poslozje-kljucevi-ng-2013-800-1

Članovi lovačke udruge „Podložje-Ključevi“N.Gradiška aktivno su se pridružili ovoj akciji zajedno sa volonterima, djelatnicima  javnih radova, djelatnicima Šumarije Nova Gradiška, djelatnicima komunalnog poduzeća  „Slavča“ i djelatnicima Gradskog radija.

poslozje-kljucevi-ng-2013-800-2

Ekološka akcija započela je u jutarnjim satima okupljanjem sudionika pred Gradskim poglavarstvom. Čistio se lateralni kanala na djelu od naplatnih kućica do Prvče, i područje Posavske poučne ceste u Ljupini koja cijelim svojim djelom prolazi kroz državno lovište XII/14 “Podložje-Ključevi“. Prema neslužbenim podacima sakupljeno je više tona otpada što je svakako dokaz da je akcija bila više nego uspješna.Većina divljih deponija nalazila se na području lovišta kojim gospodari naša udruga stoga smo svakako ponosni na uspjeh ove  akcije.poslozje-kljucevi-ng-2013-800-4

Za sve sudionike grad je osigurao prijevoz, vodu, vreće za otpad, prijevoz otpada osigurala je Slavča, Šumarija Nova Gradiška i L.U. „Podložje – Ključevi“Nova Gradiška. Nakon završene akcije svi sudionici okupili su se na poziv članova L.U. „Podložje – Ključevi“ kod lovačke kuće gdje je uz lovački čobanac  nastavljeno druženje.

poslozje-kljucevi-ng-2013-800-3

Autor: Danko Pavlina
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 22 Travanj 2013 00:32