ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA SKUPŠTINA LU LOVAC HRVATSKI DRAGOVOLJAC DUGA RESA

Napisao/la  Ivica Vukelja Utorak, 01 Travanj 2014 23:08

skupstina-lovac-hr-dragovoljac-3-2014-2U restoranu „DP“ u Donjem Zvečaju, u četvrtak, 27.03.2014. godine održana je redovna Izvještajna godišnja Skupština LU LOVAC HRVATSKI DRAGOVOLJAC iz Duge Rese. Prednosimo tijek i  sadržaj Skupštine uz prigodne fotografije.

skupstina-lovac-hr-dragovoljac-3-2014-5

U restoranu „DP“ u Donjem Zvečaju, dana 27.03.2014. godine održana je redovna Izvještajna godišnja Skupština LU LOVAC HRVATSKI DRAGOVOLJAC iz Duge Rese.

Prije službenog početka Skupštine održana je minuta šutnje za preminule članove društva i za sve poginule branitelje koji su dali svoje živote za domovinu Hrvatsku.

Izvješće o radu Izvršnog odbora LU Lovac Hrvatski dragovoljac za 2013./2014. godinu iznio je predsjednik LU gosp. Anton Grgurić. Od važnijih stavki izdvojit ćemo slijedeće – održano je ukupno šest sastanaka IO-a, koji su se uglavnom održavali prema potrebi i to u proširenom sastavu (5 članova IO, 2 člana NO, te jedan član Suda časti), u Udrugu je primljeno sedam novih članova dok se jedan član ispisao, tako da udruga sada broji 49 članova (matičnih 35, pridruženih 10 i podupirućih 4),

održana su predavanja i edukacije za članove LU i ostale prisutne,22.4.2013. godine povodom Dana planeta zemlje priključili su se akciji čišćenja i uređenja šume u organizaciji sa članovima LD „Brezetinac“, prisustvovali su predstavljanju knjige o vojno redarstvenoj akciji „Oluja“ u Karlovcu, tajnik i predsjednik bili su na posljednjim ispraćajima- članovima Društva gospodi Miji Nosi i Miji Sviličiću, u osmom mjesecu kao ekipa sudjelovali su na gađanju glinenih golubova u LD „Brezetinac“, 26.10.2013. godine sudjelovali su proslavi dana 137. Dugoreške brigade, 02.11.2013. godine obilježili su dan Sv. Huberta, 18.11.2013. obilježili su dan stradavanja grada Vukovara, odazvali su se na 4 lova u LD „Brezetinac“ te jedan u LD „Generalski Stol“

Izvješća su podnijeli - predsjednik Nadzornog odbora – Josip Vukmanić, predsjednik Suda časti – Pavao Matičić, računopolagačica Davorka Repulec Bogović, dok je sva ostala izvješća iznio tajnik LU Damir Radinović. 

Plan rada za 2014. godinu iznio je predsjednik LU, te je između ostalog izdvojio – LU želi se priključiti protokolu i planu rada za 2014. godinu Koordinaciji braniteljskih udruga i udruzi zbora ratnih postrojbi Karlovačke županije, održati predavanja i seminare članovima društva i svima zainteresiranima vezanih uz lov i lovstvo, u mjesecu travnju sudjelovati u najvećem EKO projektu u Hrvatskoj – Zelena čistka te sudjelovati u radnoj akciji za dan Planeta zemlje, organizirati i sudjelovati na raznim lovnim takmičenjima, organizirati sastanak sa predsjednikom LSKŽ-e na temu prijema LU u članstvo LSKŽ-e., 3.11.2014. godine, obilježiti dan sv. Huberta, u mjesecu studenom, prosincu i siječnju dogovoriti lovove sa susjednim ovlaštenima prava lova i ostalima van našeg grada, te biti na usluzi svim članovima društva vezanim za HLS i ostalo.

Od pozvanih gostiju, Skupštini su se odazvali, Zlatko Grčić – predsjednik gradskog vijeća grada Duga Resa, Mato Novosel – predsjednik Lovačkog društva Brezetinac, Neven Katić – predsjednik Lovačkog društva Generalski Stol, Nikola Pauković – Lovnik Lovačkog društva Brezetinac.

Vrijedno je napomenuti da su u Društvu aktivne četiri aktivne lovice, a od toga su tri sa titulom ing. lovstva dok je jedna lovca pridruženi član s titulom mag. Lovstva.

Skupština je završila uz druženje za punim stolom i pokojim plesnim korakom.

 Za Lovac – info Ivica Vukelja, prof.
Zadnja izmjena Četvrtak, 03 Travanj 2014 12:29